Çivril’in Işıklı Mahallesinde yaşayan 49 yaşındaki Ahmet Emrem ağaçları yontuyor, şekillendiriyor ve süs eşyalarına dönüştürüyor.

  • Engeller Hayata Tutunmaya Engel Değildir

Ne bir yardım alıyor ne de bir destek. Önce hayal ediyor sonra hayata geçiriyor. Ahmet Emrem hayalinde canlandırdığı her şeyin minyatürünü yapıyor. Yapmaktan en çok keyif aldığı ise at arabası. Yürüyemediği için evin içinde yada yaz aylarında evin balkonunda çalışan Ahmet Emrem At arabası, baston, kalemlik, duvar süsleri, çerçeveler gibi bir çok süs eşyasının yanısıra tek parça olarak Özay Gönlüm’ün meşhur yarenini de yapıyor.

Meraklılarına satış yapan yada gelen siparişe göre çalışan Ahmet Emrem her bir parçayı kendi elleri ile şekillendiriyor. Farklı süs eşyasını farklı ağaçlardan yapan Ahmet Emrem bunları yaparken her hangi bir torna falan da kullanmıyor.

Geçirdiği kazaya kadar Işıklı Mahallesinde marangozluk yapan Ahmet Emrem; “Aslında gerçek adım Necati ama herkes beni Ahmet olarak tanır. 2001 yılında geçirdiğim kazaya kadar marangoz olarak çalışıyordum. Kazadan sonra ise hep merakım olan ama bir türlü fırsatım olmayan bu işi yapmaya başladım.” dedi.

Annesi ve abisi ile birlikte yaşayan Ahmet Emrem şuan sipariş üzerine yaptığı bu işe destek verildiği takdirde Çivril ve Denizli’nin simgelerini ağaçla buluşturmayı çok istiyor.

Editör: Haber Merkezi