Doğalgaz ile tanışan Çivril’de doğalgaz abone ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz dağıtım şirketi Enerya yeni hat çalışmalarını belirlemek için Çivril’e geldi.

2020 yılında doğalgaz ile tanışan Çivril’de yeni hat çalışması için çalışmalar devam ediyor. Ana nakil hattının tamamlanmasının ardından şehir için abonelik çalışmalarına hız veren dağıtım şirketi Çivril’de önümüzdeki dönem doğalgaz hattı döşenecek mahalle ve bölgeleri tespit etmek için Çivril belediyesi ile saha çalışması başlattı.

2022 yılı Ocak ayı itibarı ile Çivril’de 1097 abonesi bulunan dağıtım şirketi yaz döneminde öncelikli olarak alt yapı çalışması başlatacağı alanları belirlemeye çalışıyor. Vatandaşların TOKİ ve Kooperatifler bölgesine doğalgaz hattı döşenmesi taleplerini de değerlendirecek olan şirket kooperatiflerde prosedürlerin tamamlanması durumunda toplu konutlar ve TOKİ bölgesine doğalgaz hattı döşenebileceğini ifade etti.

Çivril’de şehitler, Akpınar, Çarşı, Aşağı mahallelerde devam eden ve tamamlanan doğal gaz abonelik çalışmalarının Dağıtım şirketinin ve Çivril Belediyesinin yapacağı saha çalışması sonrası Yukarı Mahalle, Çatlar, Hamam ve Stadyum mahallelerinde devam etmesi bekleniyor.

TOKİ ikinci etap konutları ve kooperatiflerde ise yönetim ve ev sahiplerinin alacağı karara göre alt yapı ve doğalgaz hat çalışması yapılıp yapılmayacağı dağıtım şirketi tarafından belirlenecek.

Editör: Haber Merkezi