Çivril Doğalgaz dağıtım aboneliğinde de dışlandı.
Doğal gaz dağıtım şirketi Enerya abone merkezi açmak yerine belediyede hizmet verince tepkiyle karşılaştı. Denizli’de doğalgaz dağıtım hizmeti verdiği tüm ilçelerde kendisine ait büro açan Enerya Çivril’de ofis hizmetini Çivril belediyesinden yürütüyor.
2019 yılında Doğalgaz ile tanışan Çivril’de gaz dağıtım şirketi Enerya aradan geçen 3 yıla rağmen Çivril’de abone merkezi açmadı. Abonelik hizmetlerini haftada iki gün Çivril Belediye binasında yapan Enerya çoğu zaman bu hizmeti haftada bir güne düşürerek Çivrillileri beklemek zorunda bırakıyor.
Şirket personelinin ne zaman Çivril’e geleceği ve hangi saatler içinde hizmet vereceği Belediye hoparlöründen duyurulmasına rağmen mesai saatinden çok sonra gelen ve mesai bitmeden Çivril’den ayrılmak zorunda kalan personel gün içinde tüm müracaatları almakta zorlanıyor. Abone olmak isteyen vatandaşlar çoğu zaman ofis kapalı olduğu için geri dönmek ve sürekli müracaat ofisinin açık olup olmadığını denetlemek zorunda kalıyor.
Enerya Gaz Dağıtım Şirketinin alt yapı konusunda mantık dışı ve politik davrandığını belirten vatandaşlar ilçe merkezinde birçok mahallede abone olan yüzlerce kişi olmasına rağmen mahalleye politik nedenlerden doğalgaz verilmediğini iddia etti.
Bedava ofisin parasını vergiden çıkartıyor
Abonelik alma esnasında görevli personelin, şart olmamasına rağmen insanları emlak vergisi ödemeye zorladığını ve ödendi makbuzu istediğine dikkat çeken vatandaşlar “Enerya Belediye ile gizli bir anlaşma yapmış olmalı ki kendi sitelerinde istenen evraklar arasında olmamasına ve hiçbir ilçede istenmemesine rağmen Çivril’de emlak vergisi ödendi makbuzu istiyor. Demek ki belediye Enerya ya bedava ofis çay elektrik veriyor karşılığında da vatandaşları veznelere yönlendirilmesini istiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi