YANLIŞ YÖNLENDİRME VATADAŞA VE DEVLETE ZARAR VERİYOR

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) poliçeleri kesilirken vatandaşların yanlış yönlendirildiğini belirten acenteler “ bu poliçeler fayda değil zarar verir” dedi.

Çivril’de faaliyet gösteren Sigorta acenteleri AYDEM ve Tapu müdürlüğünün vatandaşları DASK poliçesi konusunda yanlış yönlendirdiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yeni konut ya da işyeri alanlar ile tapu değişikliği yapılan konut sahiplerinin yaptırması zorunlu olan DASK poliçeleri konusunda Çivril Tapu müdürlüğü ve AYDEM personelinin vatandaşları yanlış yönlendirildiği iddia edildi. İşlemlerini yaptırmak üzere daireye giden vatandaşlara görevli personelin “ en düşük poliçeyi yaptır getir” diye yönlendirme yaptığını belirten sigorta acenteleri yapılan bu yönlendirmenin vatandaşın zararına olduğunu belirtti.

OLASI BİR AFETTE HAK TALEP EDEMEZ

Sadece poliçe olsun mantığı ile konut yada işyerinin gerçek bilgilerini beyan etmeyen ve en düşük poliçeyi yaptıran mülk sahiplerinin olası bir afet durumunda hak talep edemeyeceğini belirten sigortacılar “Tapu ve AYDEM’den birçok vatandaşa en düşün poliçeyi getir yeterli deniyor. Müşterilerimiz ofislerimize geldiği zaman mülke ait gerçek bilgileri beyan etmiyor.

En düşük poliçeyi kes AYDEM ve Tapu’dan öyle istiyorlar diyor ve yanlış beyanla poliçe kestiriyor. Bu şekilde kesilen DASK poliçeleri ile dairelerde işlemlerini yapabilirler ama olası bir afet durumunda hiçbir hak talep edemezler. Kamu dairelerinde görevli personelin bu tür yanlış yönlendirme yapması hem devlete zarar hem vatandaşa zarar veriyor” diyerek vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmalarını istediler.

Editör: Haber Merkezi