Çivril Emniyet Müdürlüğü sürücüleri kış lastiği konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada ticari araçların Aralık – Nisan ayları arasında kış lastiği takma zorunluluğuna dikkat çekildi.

Açıklamada; İlimizde kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ,mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacı ile kurumlar arası yapılan koordinasyon toplantısında, kış mevsimi süresince aşağıda belirtilen trafik tedbirlerinin alınmasına karar verilmiştir.

İl sınırları içerisinde yük ve yolcu nakli yapan araçların tamamı 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında KIŞ LASTİĞİ takacaktır.

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; Yolcu ve yük taşımacılığı yapan kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler, kış lastiği yerine geçer.

Araçta patinaj zinciri bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.

Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde kış lastiği diş derinliği 4 mm’den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda kış lastiği diş derinliği 1,6 mm’den az olamaz.

Kamyonet olarak tescil edilmiş ancak özel olarak kullanılan “Doblo” türü araçlarda Kış Lastiği zorunlu değildir.

Hava sıcaklığın +7 °C nin altına düştüğü durumlarda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından diğer araçlar için zorunlu olmamakla beraber Kış Lastiği kullanımı tavsiye edilir” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi