Sevgili Çivril’liler; Malumlarınız Olduğu Üzere, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Ve Liselere Geçiş Sınavları Coronavirüs Tedbirleri Kapsamında, Birkaç Defa Defa Tarihleri Değiştirilerek De Olsa Yapılabildi. Sonuçlar Açıklandı. Çocuklarımız, Gençlerimiz Hem Covid-19 Salgını, Hem Okulların Yüzyüze Eğitime Kapalı Olması, Hem De Sınav Konularının Çalışılan Bir Kısmının Eksiltilmesi, Dershanelerin Ve Okulların İlk Defa Denenen Bir Eba Canlı Ders Veya Zoom Gibi Programla Karşı Karşıya Kalarak Yalnız Sınav Stresini Yönetmek Zorunda Kalmaları, Ailelerinin Bu Süreçte Çocuklarına Akademik Ve Psikolojik Olarak Yetememesi, İnternet, Televizyon Ve Bilgisayar Gibi Bilişim Araçlarına Ve Ortamlarına Ulaşamayan Çocuklarımızın Olduğu Bir Ortamda Eğitimde Fırsat Eşitliğinin Tamamen Ortadan Kalktığı Bir Atmosferde, Ülke Olarak, Özellikle Sağlık Çalışanları Ve Öğretmenlerin Değerini Daha İyi Anladığımız Bir Dönem Geçirdik, Ve Geçirmekteyiz.
Tüm Devlet İmkanları İle “Maske Tak” Diye Yalvardığımız Halde Hala Maske Takmayan Vatandaşlarımızın Çoğunlukta Olduğunu, Kola, Bacağa, Boyuna Maske Takanların Bir Türlü Yüzüne Takmayı Becerememesi, Sanırım Öğretmenlerin İşinin Ne Kadar Zor Olduğunun Anlaşılmasını da Sağlamış Oldu.
Genel Çerçeveyi Böylece Çizdikten Sonra; Gelelim Eğitim, Öğretim Alanına Ve Bu Alanda Spesifik Olarak Yaşadığımız, Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olan Bir Kısım İnsanların Yaşanan Her Olumsuzluğu Fatura Edecek Bir Yer Bulamayıp, Öğretmenlere, Okullara, Eğitim Sendikalarına Yönelik Mesnetsiz, Saçma Sapan , İçinde Bir Kısım Şahsi Öfke Ve Nefret Barındırmakla Birlikte Tümümüzü Hedef Gösteren, Gereksiz Açıklamalarına;
İlk Olarak; 9 Şubat 2020 Tarihinde Yeşil Çivril Gazetesi “Öğretmen Değil Tüccar “ Başlıklı Bir Yazı Yazdı, 22 Şubat 2020 Tarihinde “Biz Öğretmeniz” Başlıklı Yazıyla Arkasından 22 Nisan 2020 Tarihinde “Pandemi Döneminde O Bir Öğretmen “ Yazımızla Cevap Verdik.Öğretmenlerin Uğradığı Haksız Saldırıya Karşı Geldik.
İkinci Olarak; Yks Tercih Döneminde, 7 Ağustos 2020 Tarihinde Çivrilin Sesi Gazetesi “Öğretmen Mi, Yoksa Tüccar Mı?” Başlıklı Bir Yazı Yazdı, 12 Ağustos 2020 Tarihinde “Öğretmene Vurmanın Dayanılmaz Hafifliği…” Başlıklı Yazıyla Yine Uzun Bir Cevap Verdik, Öğretmeni Kurda Kuşa Yem Ettirmeyeceğimizi, Öte Yandan Yerel Yönetimlerin Yks Tercih Masalarını Ücretsiz Olarak Kurdukları Denizli Belediyesini Örnek Göstererek Aynısını Çivril Belediyesinin De Yapabileceğini , Bunun Kamusal Bir Görev Olduğunu Da Belirttik.Netekim , Teklifimiz Basın Aracılığıyla Duyulmuş Olmalı Ki; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Böyle Bir Çalışma Masasını Okullarda Tercih Yapan Biz Öğretmenlerle Beraber Üç Kişilik Bir Rehber Öğretmenler Grubu Oluşturarak Özellikle Mezun Öğrencilere Bu Hizmet Verdi.Bu Çabayı Alkışladık.Çünkü Zaten Önermiştik…Çünkü Biz En İyi Eleştirinin Daha İyisini Yaparak Mümkün Olduğunu Bilenlerdeniz….
Üçüncü Olarak; İlçemizde Bir Güzellik Yaşandı. Şevkiye Fen Lisesinden 44 Lisans, Emine Özcan Anadolu Lisesinden 51 Lisans, Kılıçarslan Anadolu Lisesinden 16 Lisans, Anadolu İmam-Hatip Lisesinden 9 Lisans, Halk Eğitim Merkezinden 51 Lisans , Sağlık Meslek Lisesinden 2 Lisans, Ticaret Ve Kız Meslek Liselerinden 1’er Lisans Olmak Üzere (Rakamlarda Bir-İki Küçük Hata Olabilir, Affola…) Toplam 173 Öğrencimiz Çivril’ Den Dört Yıllık Lisans Programlarına Yerleşirken , Toplamda Bilinen 122 Öğrencimiz de Önlisans Programlarına Yerleşti Ve Okullarımız Bunları Gerek Okul Siteleri, Gerek Sosyal Medya Hesapları , Gerekse Basın Mensupları Aracılığıyla Kamuoyu İle Paylaştı.
28 Yıllık Bir Öğretmen Ve Son 23 Yılını Çivril’ İn Değişik Okul Ve Kurumlarında Geçirmiş Bir Sendikacı Olarak; Bu Durum Çivril’de Uzun Zamandır İlk Defa Gerçekleşiyor, Yani Çivril İlk Defa Bu Yıl Bu Kadar Kalabalık Bir Genç Grubunu, Yani Bir Yılda 173 Gencini Lisans Programlarına, Yaklaşık 122 Gencini De Ümitlerini Yeşertmek Üzere Önlisans Programlarına Göndermeyi Başarmış Bulunmaktadır.
Fakat; Ne Oldu İse “Bu Öğretmen Hazımsızlığı” Nereden Kaynaklanıyorsa, Bilinmez, Akishaber İnternet Sitesinde 31 Ağustos 2020 Tarihinde “Çivril İmam-Hatip Lisesinde %900’lük Başarı “ Başlıklı Haber Çıktı, Daha Sonra 04 Eylül 2020 Tarihinde Genç Çivril Gazetesinde “Sınav Sonuçları Yaz Güldürdü” Başlıklı Haber Çıktıktan Sonra Anlaşılmaz Bir Şekilde Çivrilin Sesi Gazetesinde 10 Eylül 2020 Tarihinde “Başarıya Gölge Düşürüldü, Ne Uğruna ?” Başlıklı Bir Yazı Daha Çıktı.
Bu Anlaşılmaz Yazıdan Anladıklarımız Şöyle;Başarı Oranı%900 Değil, %60 İmiş…Bir İsmini Gizli Tutan Deneyimli Eğitimci ‘Kimse Bundan Nemalanmasın” Demiş…Yine İsmi Gizemli Eğitimci; “Başarıya Gölge Düşürüyorlar” Demiş…Gazeteciye Göre Haberi Yapanlar, Akraba İmiş…
Şimdi Bu Konu Bizi Neden İlgilendiriyor Onu Cevaplayalım,
Kim Eğitim Süreçlerinin İçindeki Her Kim Olursa Olsun Biz Ona Sahip Çıktık, Çıkarız, Çıkmaya Devam Edeceğiz. Çünkü Biz Sendika Olarak Öğretmene Öğrenciye, Gerekirse Veliye Bile , Hatta İstemese Bile Sahip Çıkarız.
Ortada Kim Hangi Pencereden Bakarsa Baksın, Küçümsenemeyecek, Bir Tarafa Mal Edilemeyecek, Salt Öğretmen Ve Öğrenci-Veli Başarısı Vardır Ve Bu Başarı Büyük Türkiye Ülküsüne İnanan Atatürk’ün Çağdaş Uygarlık Hedefine Kilitlenmekten Başka Çıkar Yolu Olmayan, Bizim Gibi Treni Kaçırmış Ülkenin Çocuklarının Olmazsa Olmaz Mecburiyetidir…
Keşke Bu Ülkenin Sartları, Milli Geliri Norveç, İsviçre Ayarında Olsa Da , Gayri Safi Milli Hasıla Her Yıl Fazla Verse, Üretimden Gelen Gücümüzü Tüm İhtilaç Sahiplerine Pay Eden Bir Sosyal Devlet Olsak, Kimsenin Gelecek Kaygısı Olmasa Da Kimileri Gibi Herkes Balık Tutsa, Piknik Yapsa, Konser Konser Dolaşsa, Şiir Dinletisi, Keman Konçertosu, Vur Patlasın Akdağ, Çal Oynasın Beydillide Göl Manzarası Yaşayacak Kadar Rahat Olsa…
Maalesef; İşsizlik Korkusu Altında Bir Neslimiz Var, Meslek Liseleri Tüketim Pazarı Olan Ülkemizde, Alım Gücü Düştüğü İçin Nitelikli Mal Talebi Olmayan Ülkenin Fason Mallarla Dolu Pazarlarına İstihdam Yaratılamıyor, Sermaye Betona Gömüldü.Bilimsel , Sanatsal Alana Ayrılmış Bütçeler Yok.
Ülkede Eğitim Dışında Fakirlik Ve Yoksulluk Ve Haksızlıkla Mücadele Edilecek Bir Alan Yok.Bu İtibarla Biz Öğretmenler Elimizden Gelenin En İyisini Verip, Pandemi Döneminde 350 Üzerinde Çocuğu Bir Üst Öğrenime Taşımışız, Başarıyı Sahiplenmekle Suçlanıyoruz.
Akıllı İnsanlar Oturup, Bu Başarıyı Kutlarlar, Yoksa Bayram Sabahı Çocuk Azarlar Gibi Abuk Sabuk İfadelerle Yok Başarıya Gölge Düştü, Yok Başarıdan Nemalanmayın Gibi Sözler Etmemelidir.
Tüm Basın Mensuplarına Çağrımızdır; Gelin İstediğiniz Ölçekte “Eğitim Sorunlarını “ Tartışalım. Ama Bunu Kasap, Manav Ve Tüpçülerle Çekirdek Çitleyip, Çay İçerken Yapmayalım.Öte Yandan Böyle Bir Başarıdan Sonra Önce Bizi Bir Çiçekle Ağırlayın…Mesela Az Tasarruf Edip, Esnaflarla Organize Olup, Bir Sivil İnsiyatif Olarak Öğretmen Maaşlarını Veya Ücretlerini Saymak Yerine, Her Okula Bir Tebrik Çiçeği Gönderin.Belediye Marifetiyle Şehrin Meydanına Teşekkür Afişleri Asın.Gazetelere İlan Verin.Sonrasında Yeri Geldiği Zaman Gene Zaten , Herkesten Çekinip, Herkesin En Kolay Vurduğu Öğretmene Vurmaya Devam Edersiniz.
2020 Yks Sonuçları Tümden Bir Başarı Hikayesi Yazmıştır.Bundan Daha İyisi De Mümkündür, Fakat Şu An Geldiğimiz Noktada Eğitim Çalışanları Görevlerini En İyi Şekilde Yapmışlardır.Biz Hiçbir Başarıyı Kişiselleştirmiyoruz, Hiç Kimseyi Öncelemiyoruz, Fakat Kimseyi De “Hiçbir Başarı Cezasız Kalmaz” Şeklindeki Saçma Bir Kadere Teslim Etmeyiz.Çünkü Biz Eğitim Sendikasıyız.Akrabalarımızla Da Akrabamız Olmayanlarla Da İş Yapabiliriz, Nepotizme Karşıyız.Özel Ders İsteyen Olursa Gazeteci Kızı Da Olsa, Bankacı Oğlu Da Olsa Veririz.
Zaten Anlaşılması Gereken Konu Şudur Ki; Önce Talep Gelişir…Yani İyi Gazeteci Teklif Alır.. İyi Öğretmen De Teklif Alır, Reddederse Suçlanır, Kabul Ederse Suçlanır, Çocuk Kazanırsa Suçlanır, Kazanamazsa Suçlanır, Böyle Bir Dünya Yok… Kimse Sahipsiz Değildir…Öğretmen Velinimetimizdir… Eli Öpülecekken Hırpalanmasına Müsaade Etmeyiz.Tüm Çivril’i Öğretmenlerine Sahip Çıkmaya Davet Ediyoruz. O Kadar..