Çivril’de yıllardan gençler ve sporseverlere hizmet eden Kumluk halı saha ve Kızılcasöğüt halı sahaları bakımsızlıktan harabeye döndü.

Her fırsatta spora ve sporcuya destek vermekle övünen Çivril Belediyesi elindeki iki spor tesisine bakamayınca tesisler viraneye döndü. Vatandaş Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a seslendi El insaf bunlar gavur malı değil senden önceki belediye başkanları yaptı saygın olsun. Dediler. Kumlukta bulunan ve Çivril’in ilk halı sahalarından olan tesis bugünlerde berduş yuvası olmuş durumda. Halı sahanın zemin ve tel örgüsünün yıllardır bakımsız olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri sosyal tesislerinde boşalmasıyla tesisin komple fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline geldiğini iddia etti. Neredeyse 3 yıldır hiçbir sportif faaliyetin yapılmadığı halı sahanın kötü niyetli kişiler tarafından uyuşturucu ve fuhuş için kullanıldığını belirten mahalleli “burası bir zamanlar ilçenin gözbebeği gençlerin sağlık bulduğu spor yaptığı gözde bir tesisti. Ancak son yıllarda ilgisizlik ve bakımsızlık sahanın önce zemini sonra tel örgülerini mahvetti zamanla kahvehane olarak kullanılan alanın kapısı açık içeride belediye ye ait masa ve sandalyeler var bunları götüren olursa sorumlusu kim olacak. Şimdi soyunma odaları ve tuvaletlerin olduğu yerler uyuşturucu mekânı, diğer odalar fuhuş yeri oldu. Belediyenin bu tesisleri bir an önce yenilemesi ve asli işlevini kazandırması gerekmekte” diyerek belediye yetkililerinden destek bekledi.

Çivril Kızılcasöğüt mahallesinde bulunan halı sahanında harabe olduğuna dikkat çeken vatandaşlar “aynı sahadan Kızılcasöğütte de var. Ama 3 yıldır orası da bakımsız ve kullanılmıyor. Devlet parası ile yapılan bu yerler şimdi virane olmuş telleri afiş kırıntıları ile dolu. Buraları hiç mi gören yetkili yok. diyerek tepki gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi