EĞİTİM İş Çivril İlçe Temsilciliği, Birlik ve Dayanışma yemeği düzenledi.

Çivril’de, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’na (Eğitim İş) üye öğretmenler, dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Eğitim İş Çivril İlçe Temsilciliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe; Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, CHP İlçe Başkanı Bedri Ataş ve Meclis üyeleri Nuri Özen Semih Dere, ADD Çivril Şube başkanı İsmail Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri ile öğretmen aileleri ve Eğitim İş’e üye eğitim emekçileri katıldı.

“YAŞASIN EĞİTİM İŞ, YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ”

EĞİTİM İŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ EĞİTİM İŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ EĞİTİM İŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ EĞİTİM İŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ EĞİTİM İŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Yemekte konuşma yapan Eğitim İş Çivril İlçe Temsilcisi Abdullah Ayteşkin, “Sayın Denizli İl Şube başkanım, İl örgütlenme sekreterim, Çardak İlçe Temsilcimiz, Hürriyetçi Eğitim sen Çivril Temsilcisi, Özel Eğitim kurumu temsilcileri, Denizli Çocuk Koruma Derneği, Çivril ADD temsilciliği, Siyasi parti temsilcileri değerli Basın mensupları ve aydınlık yarınlarımızın mimarları sevgili meslektaşlarım Çivril Eğitim İş İlçe temsilciliğinin hazırlamış olduğu birlik ve dayanışma yemeğimize hoşgeldiniz.

Bizler Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün eğitim neferleri olarak kökleri Encümen-i Muallim’e TÖS’e TÖBDER’e dayanan Köy Enstitüleri ile Fakir BAYKURT’tan aldığımız mücadeleci ruhla Ülkemizi aydınlık yarınla ulaştırma gayreti içinde olan bir sendikayız. Eğitim İş kendisini sadece sınıf kavgasıyla sınırlamayan Ülkemizin geleceği ve yarının bireyleri olan öğrencilerimizin laik bilimsel kamusal ulusal çağdaş ve adil eğitim hakkını savunan bir sendikadır.

Eğitim iş ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren her toplumsal olay ve gelişmede emekten demokrasiden halktan, adaletten Cumhuriyetin ilkelerinden yana net ve kararlı bir duruş sergileyen demokratik örgütlü bir güçtür. Bugün çözümden ziyade sorunları beraberinde getiren Öğretmen Meslek Kanunu bizleri sadece ekonomik sıkıntılara değil özlük haklarımız ve mesleğimizin onurunu da yerle bir etmiştir. Öğretmenler odası ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman ve başöğretmen olarak ayrıştırılmıştır. Şunu asla kimse unutmamalıdır bizin tek bir başöğretmenimiz var O da Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.

Çivril Özelinde ise 2 Kasımda Öğretmenlik Meslek Kanununun iptali yada düzenlenmesi için yaptığımız 1 günlük iş bırakma eylemi ve aynı gün diğer sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaptık. Milli bayramlar ve törenlerde ne yazık ki Cumhuriyet kazanımları ve değerlerini önemsemeyen görmezden gelenleri programlardan önce tespit edip gerekli mercilerle iletişime geçerek bu davranışlarını engelledik. Yine İlçemizde Milli bayramlarda ve törenlerde Eğitim İş sendikası üyesi öğretmenlerimizin görev alması ve bu programların kamuoyu tarafından beğeni toplaması bir tesadüf değildir. Her bir üyemiz bu tür etkinliklerde doğal olarak görevlidir. Bugün Eğitim İş Milli Eğitim alanında gündemi belirleyen yetkili değil ama etkili tek sendikadır.Eğitim İş gerek ülke genelinde gerekse İlçemizde söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü bir sendika olarak bilinmektedir.

Sözlerimi Nazım Ustanın şu sözleriyle bitiriyorum.

Eğer hak haksızlıktan yüce

Sevgi nefretten üstün

Aydınlık karanlıktan güçlüyse

Çaresi yok Usta biz kazanacağız.

Mesleğimizin Onuru Çocuklarımızın geleceği için yaşasın Eğitim İş Yaşasın Emek Mücadelemiz”

Eğitim İş Denizli Şube başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın konuşmasının ardından emekli öğretmen Ümran Işık’a plaket takdim edildi.

Yapılan konuşmanın ardından yemek organizasyonuna geçildi. Birlikte yenen yemeğin ardından doyasıya eğlenildi.

Editör: Haber Merkezi