Böylesi bir ortamda, yaşadığım belde de ne yapılabilir? Bu soru, bende yerel yönetimlere düşen sorumluluğu hatırlattı. Bu konuda yazmak istedim.

Yolları parke taşı ya da asfaltla kaplamak, kaldırımları yapmak, şehir temizliği, parklar, bahçeler, fen işleri tüm bunlar hep yapılan (rutin) görevler. Oysa belde insanlarını bir araya getirecek alt yapıyı hazırlamak, beraber yaşamanın hazzını yaşamın farklı zaman dilimlerinde ki insanlara tattırarak, onların günlerini mutlu geçirebilmelerini sağlamak temel amaç olmalı diye düşünüyorum.

Klüp anlayışı içinde, her yaştan insan çok farklı dallarda bir araya gelebilir! Spordan kültürel faaliyetlere. Devasa bir klüp düşünün. İçinde farklı spor dalları var. (futbol, basketbol, voleybol, güreş, atletizm yüzme, ,judo, satranç, briç,)yabancı dil eğitiminden tutun, bilgisayar, matematik, işletme, resim dallarında kurslar veriliyor. Müzik, tiyatro, gezi, fotoğrafçılık konularında farklı etkinlikler tertipleniyor. Korolar, sahneye konan oyunlar beğeniyle izleniyor. Yetkin, dürüst bir yönetimi var. Farklılıkları olan belde insanlarını zevkleri, arzuları olan etkinliklerle kaynaştırarak onların birbirlerini daha bir tanımalarını sağlıyor. Çocuklara, gençlere bam tel başka bir pencere açıyor, onların özgüvenlerini geliştiriyor, beraber olma, takım olma ruhunu aşılıyor. Yaşadığı çevreyi koruyan, sahip çıkan bilinçlenmiş üyelere sahip bir klüp.

Hangi ekonomik kaynakla böylesi bir oluşum sağlanır? Acaba satılan onca arsa, kiralanan işletmeler, otoparklar böylesi bir gideri karşılar mı? Ama galiba önemlisi, yöneticiler böylesi bir ufka sahip mi? önemsiyorlar mı, yoksa bir hayal gözüyle mi bakıyorlar?

Üretime yönelik bir siyaset anlayışını sadece özel sektörün gücüne güvenerek gerçekleşeceğini sananlar, bilmeliler ki kar getirmeyen ama toplumsal yararı tartışılmaz olan hiçbir projeye çıkarı olmadığı için yatırım yapmaz sermaye. Bu noktada kamu gücüne yani devletçi anlayışa gereksinim vardır. Sosyal demokrat bir yönetim anlayışı bunu sağlar.

Beldemizde yapılmış tesislerin neden kullanılmadığı sorusu da sıkça dile getiriliyor. Örneğin yapımı bitmiş ama atıl duran bir gençlik merkezi! İğdir çamlığında ki tesis! Bir açıklama yapılsa da öğrensek.

Sağlıcakla kalın.