Eğitim –Sen üye öğretmenlerin de destek verdiği eyleme ilçede görev yapan öğretmenler, sendika üyeleri ile birlikte siyasi parti temsilcileri ve ADD Çivril şubesi de katıldı.

Eğitim-İş Çivril Şubesi Çivril’de 12 yaşında bir çocuğa yurt görevlisi tarafından tecavüz edildiği iddialarına ilişkin eylem yaparak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Eğitim-İş Çivril Şube Başkanı Abdullah Aydeşkin, Eğitimde en önemli sorunların başında barınma sorununun yer aldığını belirterek, “Çocuklarımız, yarınların umudu, geleceğimizin güvencesidir. Onların umutlarını yok eden, hayallerini yıkan her yapılanma yok edilmeye mahkumdur. Bugün geldiğimiz noktada, dini eğitim verdiklerini iddia eden yurtların birçoğu çocuk istismar yuvalarına dönüşmüş durumdadır. Ülkemizin her tarafında bu yurtlarda yaşanan taciz, istismar ve rahatsız edici haberler yer almaktadır” diye konuştu.

“BU YURTLARIN İÇ YÜZÜ VE DIŞ YÜZÜ FARKLI”

Bu tür cemaat yapılarının İslam dinini de istismar ettiklerini aktaran Aydeşkin , “Eğitim-iş Sendikası olarak yıllardır ülkemizi yönetenleri hep uyardık, Devlet, tarikat ve cemaatlerle yönetilemez, evrensel hukuk değerleriyle, liyakâtla, aklın ve bilimin gerektirdiği ilkelerle yönetilir dedik, dinlemediler. Allah yolunda eğitim veriyorlar, namaz kılmayı öğretiyorlar dediler, ama gördük ki işin iç yüzü farklı. Bu yapılar, her tür skandala, tacize, tecavüze karşı kalkan olarak kullandıkları İslam Dinini de istismar etmektedirler” diye konuştu.

“TARİKAT VE CEMAAT YURTLARI KAMULAŞTIRILSIN”

Cemaatlerin Cumhuriyetin temellerine dinamit koyduğunu ifade eden Aydeşkin, “Devletin bütün olanaklarını kullanarak kadrolaşan, teşvik alan, soruları çalan, haksız atamalarla kul hakkına giren bu yapılar her dönemde karşımıza çıkmaktadır. Dün adı FETÖ idi, bugün ise SETÖ, METÖ oldular. Al birini vur ötekine. Hepsi de Cumhuriyetin temellerine dinamit koymaktadır. Hepsi vatandaşlarımızın hakkını yiyerek bir yerlere gelmektedirler. Hepsi de yeni “15 Temmuz hain girişimlerine” zemin hazırlamaktadır. Yetkili makamlar, bu basın açıklamamızı bir uyarı olarak görmeli ve gereğini yerine getirmelidir. Bu nedenlerle bütün tarikat ve cemaat yurtlarının kamulaştırılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Unutmayalım ki Atatürk, Tekke ve Zaviyeleri bu haklı gerekçelerle kapattırmıştı” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi