Yatırım yapıyorsunuz, yetiştiriyorsunuz ve toplum hizmetine sunuyorsunuz. Ülkenin dişinden tırnağından artırarak ortaya çıkardığı çeşitli meslek çalışanları, artık “borçlarını” bu ülkeye ödeme heyecanıyla tüm özverilerini ortaya koymaya hazır hale geliyorlar.

Bazı meslek grupları, örneğin doktorlar öğrenim sürecinde en başarılı geçmişe sahip, çok yoğun ve uzun bir çalışma temposunu yaşayan öğrencilerden oluşur. İlkokuldan başlayan, genel olarak sınıfın hep en iyisi olan öğrenciler, yıllarını yıpratıcı bir tempoyla geçirirler. Uzman olanların çilesi daha 4-5 yıl devam eder. Nöbetler, sürekli ders çalışarak klinikte hasta muayeneleri, kısacası çok şeylerden mahrum zor bir dönem geçirirler. Nihayetinde otuzlu yaşlarda toplumla iç içe olduklarında haklı olarak çağdaş bir yaşamın gereksinimlerini karşılayacak maddi imkanları ve çalışma koşullarını talep ederler.

Kapitalist (sermaye) sistemi sömürü üzerine kurulmuştur. Emek üzerinden gelir ederek, gücü “para” ile simgeler. Oluşmuş sermaye sınıfı toplumu biçimler, sistemin devamını sağlayabilme adına toplum katmanlarının insanca yaşam isteği koşullarını, türlü bahanelerle sıkça onları birbirine düşürerek, hatta zor kullanarak sağlar. Gerekçesi çoktur. Her kavramın ardında aslında onların çıkarları yatar. Vatan, millet vs.vs.

“Giderseniz gidin” sözünü kolayca söylerler. Öyle ya toplum daima gizli işsizleri barındırır. Ortak mücadele bilincini taşımayan ya da kaybetmiş kitleleri bireysel çıkarlara yönelterek “ödüllendirirler”.Sana iş vereceğim vaadi, insanlık onurunu ezer geçer. Birbirine düşman farklı meslekler, bölgeler ülke bütünlüğüne tehdittir ama ne gam. Birleşmesinler de!

Ülke değerleri, toprakları, madenleri, işletmeleri, iyi yetişmiş uzmanları, hepsi satılık! Satın hepsini. İtiraz edeni kovun,”hain” deyin onlara. Bilin ki bir gün devran döner, bilin ki bir gün “emek” en yüce değer olur. Paranın sağladığı itibar “zahiri”dir, oysa bilgi “somut” saygınlığı getirir.

!4 Mart tıp bayramı, hekimlerin nezdinde tüm sağlık çalışanlarına kulu olsun.

Sağlıcakla kalın.