Taşımalı öğrenciler için gelen yemeğin artan kısmının çöpe döküldüğü iddia edildi.

Öğlen yemeğinden artan yemeklerin çöpe döküldüğü belirtildi. Okula mahallelerden gelen taşımalı öğrenciler için getirilen yemeğin dökülmesine tepki gösteren öğretmenler artan fazla yemeğin fakir öğrencilere verilmesini istedi.

Öğlen yemeklerinin öğrenci sayısından fazla geldiğini ve arttığını belirten öğretmenler artan yemeğin öğrencilere eşit şekilde dağıtılması gerektiğini belirterek “okulumuza taşımalı öğrenciler için yemek geliyor. Çoğu zaman bu yemek artıyor ve artan yemekler dökülüyor. Biz öğretmenler artan yemeklerin maddi durumu zayıf olan öğrencilere dağıtılmasını istiyoruz ancak idare bu duruma karşı çıkıyor” dediler.

Okul müdürünün çöpe giden yemekler konusunda sessiz kaldığını ifade eden öğretmenler ilçe milli eğitim müdürünün artan yemeğin öğrencilere dağıtılmasının okul kantinini zarara uğratacağını söylediğini belirterek “her gün artan yemeklerin döküldüğünü görünce okul idaresi ve ilçe milli eğitim müdürüne durumu izah ettik müdürü bize fazla yemek öğrencilere dağıtılırsa kantinden kim yemek yiyecek o zaman kantin zarar eder diyerek yemeklerin döküleceğini söyledi” dediler.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖRMEZDEN GELİYOR

Yapılan yanlış uygulamaya okul idaresinden çare bulmadıklarını ve durumu İlçe Milli eğitim müdürüne ilettiklerini belirten öğretmenler “okul idaresi yemekleri çöpe dökmekte kararlı olunca durumu ilçe milli eğitim müdürüne ilettik. Milli eğitim müdürü fazla yemeğin dağıtılması durumunda okul kantinin zara edeceğini belirterek yemeklerin dağıtılmasına karşı çıktı. Her gün onlarca çocuğun yiyebileceği yemek maalesef çöpe dökülüyor” diyerek duruma tepki gösterdiler.

OKULDA KABADAYILIK HAKİM

Okulda başıboşluk ve otorite zayıflığı olduğuna dikkat çeken öğretmenler “okulda yanlış giden işlere karşı çıkan öğretmenler mobbing ve baskı ile sindiriliyor. Okul hizmetlisi kabadayı gibi kullanılarak öğrenci ve öğretmenlere gözdağı verilmeye çalışılıyor. Okulda yemeklerin döküldüğü ve diğer yanlış işleri herkes görmesine rağmen ya baskıdan ya kabadayılıktan kimse ses çıkarmıyor herkes görmezden geliyor. Oysa dökülen milli servet aç kalan bizim çocuklarımız. Birkaç kişi para kazanacak diye bu yanlışı görmezden gelinemez. Öğrencinin cebine kadar göz diktiler” diyerek durumun bir an önce düzeltilmesini istediler.

Editör: Haber Merkezi