Ulu Tanrı insana düşün diye beyin vermiş. Aklını kullan, tedbir al demiş. Dünya kuruldu kurulalı, Deprem oluyor. Sel oluyor. Felaketler meydana geliyor. Bize gelince, Asrın felaketi. Asrın sel baskını. Bataklığı, Denizi kurutup kurallara uymadan bina yaparsan depremde yıkılır. Dere yatağına ev yaparsan, Dere yatağına çadır kurarsan Sel basar. İmar aflarıyla çürük binalar affedilir. Deprem asla affetmez.

Neymiş; Beton medeniyet değilmiş her yer beton olunca demek ki doğanın dengesi bozuluyormuş! Akıllandık mı asla! Akıllansaydık, 1999 depreminden ders alırdık. Doğa ile inatlaşılmayacağını, Dere yataklarının binalarla doldurulmayacağını, Fay hatlarının betonlaştırılamayacağını, Tarım alanlarının, Tarım alanı olarak kalması gerektiğini vs. daha ne zaman öğreneceğiz?

Yaptıklarımızı deprem aldı, sel aldı! Ulu Tanrı bu gerçeği gözümüze sokuyor ama görmek için akıl gerek ,izan gerek, gönül gözü gerek! Dediklerini uygulayan kullarını neden cezalandırsın. Ulu Tanrı Binaları yaparken hırsızlık yolsuzluk yapın’ mı diyor? “Demirden, çimentodan malzemeden çalın’ mı diyor? Akıl vermiş ders al diye. İlimden, Bilimden Mantıktan uzaklaştıkça sonuç belli ! Ulu Tanrı Kuran da Akletmezmisin demiştir.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi: Sel 15 canımızı aldı ancak toprak da suya doydu dedi. Sayın bakan Herhalde ölen ölür kalan sağlar bizim demek istedi. Ders alınsaydı edermiydi Tarih tekerrür ?

En düşük emekli aylığı 7.500 TL olacakmış. Çok güzel yükseltilsin. İmkan varsa daha fazla olsun. Yalnız bu durum da 7.501 TL ve üzeri maaş alanlar yine aynı maaşı almaya devam edeceği gibi, dul ve yetim, gazi, şehit aylıkları vd. bu zamma dahil değil! Emeklilik sistemi değişmeseydi emekliler zaten bugün ki şartlarda en düşük 12.000 TL maaş alacaktı. Zamanın da Ofise 1 çuval gapçık. 1 çuval üzüm verip, 10.000- 15,000 TL yatıran veya 3600 günden emekli olan ve diğerleri 5,500 TL alıyor. 25-30 yıl veya daha fazla çalışıp ,8.000 – 10.000 gün yüksek prim ödeyip 7.501 TL ve daha fazla alan emeklinin suçu ne? 8-10 yıl önce Emekli olduğun da 2-3 asgari ücret tutarı maaş alan emekli bugün 1 asgari ücret veya biraz fazlası maaş alıyor. Böyle giderse kademe derece vs. kalmayacak 3-4 yıl sonra bütün emekli aylıkları en düşük emekli aylığında eşitlenecek. Seyyanen diğer emeklilere de 2.000 TL verilirse bir nebze olsun onlarda rahatlar. Emeklilerin bir kısmına zam yapıp, bir kısmı görmezden gelinemez. Yoksa büyük haksızlık olur.

18 Mart nedeniyle Çarşı merkez de bir binaya Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posteri asıldı. Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan buraya kadar tamam. Bu ülkenin kurucu değeri Atatürk nerede? Daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterini çıkarıp Türk bayrağını ortalayıp astılar. Atatürk ve Erdoğan posterlerini kim astırmadıysa Atatürk ve Erdoğan dan demek ki rahatsız oluyorlar !

Esen Kalın…