Gebe bir bireyin diyet yapması, bebeğinin büyüme ve gelişmesini, bebeğinin hastalık tablosunu olumlu etkilemektedir. Gebe bireyin, gebelik diyabeti riskini önler ve gebelik sırasında görülebilecek vitamin, mineral eksikliklerini önler. Gebelik sırasında görülen diş kayıplarını, mide problemlerini önler.

Emziren bir anne diyet uyguluyorsa sütü artar. Bebeğini oldukça iyi besler. Bebeğin büyüme ve gelişmesini olumlu yönde etkiler. Emzirme ile kaybedilecek besin depolarını önler.

Emziren ve gebe annelere düşük kalorili diyet uygulanmamalıdır.

Diyabetli bir birey diyet uyguluyorsa kan şekerleri düzelir. İnsülin kullanıyorsa ve uygun durumdaysa insülinleri bırakabilir. Şeker ilacı kullanıyorsa 3 ay içerisinde iyi giden kan şekerleri sonrası ilaç bırakılabilir.

Kolesterol hastası bir birey düşük yağlı ve az kolesterollü bir diyet uygulayarak kolesterol tablosunu düzeltir. Kolesterol ilaçlarını bırakmaya yardımcı olur.

Karaciğer yağlanması olan bireyin diyet uygulaması sonucu karaciğer enzim değerleri düşer ve karaciğer yağlanması azalır.

Doğuştan yada sonradan besin alerjisi sorunu olan bireyler diyet uygulayarak besin alerjisi sonrası görülen etkilerden korunur. Bu etkiler çocuklarda varsa büyüme gelişme geriliği görülür. Eğer çocuk diyet programı uygularsa büyüme gelişme, zeka gelişimi normal seyrini alacaktır.

Zayıflama diyeti uygulamak da kilo ile gelecek çeşitli hastalıklardan korunmaya yardımcı olacaktır.

Hatırlatmadan geçemeyeceğim, diyet listeleriniz bireysel olmalıdır; size uygun olmayan, sizi aç bırakan ve bireysel olmayan listeleri uygulayıp kendinize zarar vermeyin.