Malazgirt Savaşı, İslamcıların yazdığı gibi Hilal ile Haç’ın vuruşması değildir. Çünkü Abbasiler Müslüman Araplar savaşa katılmamıştır. Dahası “Alparslan yenilsin” beklentisi içindeydiler.

Alpaslan’ın zaferi “mevali” dedikleri Türklerin güç kazanması olacaktı, bunu Abbasi Devleti ve Müslüman Araplar istemiyorlardı Malazgirt Savaşı kahraman Türklerle Bizans’ın savaşıdır. Malazgirt Ovası’na Hristiyan Türkler yani Kıpçaklar, Peçenekler, Kumanlar, Uzlar geldiler.

Uzaklardaki Başbuğ Alparslan’ın ordusuna baktılar. Vuruşma öncesi atlarının kuyrukları bağlanmıştı. Onlar da atlarının kuyruklarını düğüm yapmıştı İşte bunun adı kültürdür, Türk kültürüdür. Afşin Bey emrindeki atlı birliğe haykırdı: “Haydi yiğitler, ileriiiii!”O da ney? Aynı dili konuşuyorlardı. Boynunda Haç olan Kıpçaklar, Peçenekler, Kumanlar, Uzlar Türkçe sesleri duyunca yerlerinde çakılı kaldılar; bu ses kendi dilleri idi, yani Türkçeydi.

Hemen Alparslan’ın ordusunun karşısından çekilip yana kaydılar. Haber saldılar Alparslan’a: “Sizin de atlarınızın kuyruğu düğümlü ve Türkçe gürlersiniz. Biz kan kardeşlerimize kılıç çekmeyeceğiz; saf değiştirmek istiyoruz.” Alparslan bu öneriyi hemen kabul etti.

Kıpçaklar, Peçenekler, Kumanlar, Uzlar soydaşlarına yaklaştılar. Hepsinin boyunlarında Haç vardı ama at kuyrukları düğümlü, dilleri aynı idi. Afşin Bey, Artuk Bey, Kutalmışoğlu ve bütün Selçuklu komutanları onların boynundaki Haç’ı gördüler ama hiç mi hiç önemsemediler.

Onların soydaşı olduğunu at kuyruklarındaki düğümden ve dillerinden anlamışlardı. Gerisi önemli değildi. Sonra hep birden gürlediler “Haydi yiğitler, ileriiiii! Dil millet olmanın birinci özelliğidir.”Devlet-i ali için cephe-i cenubiden müfrezeler nizam al!” Bu da savaşta bir Osmanlı buyruğudur Eğer Malazgirt Savaşı Farsça ve Arapçanın baskın olduğu Selçuklunun yıkılış veya Osmanlı döneminde yapılsaydı Hristiyan soydaşlarımız asla o dili anlayamaz ve saf değiştirmezlerdi, Malazgirt Savaşı da kaybedilirdi. Malazgirt Savaşını bize kazandıran Türkçedir, Hristiyan Türklerle olan dil ve kültür birliğimizdir. Araplaşmayı Müslümanlık sanan soydaşlarımız, daha mı uyanmayacaksınız?(Alper Aksoy)

Türk Milletinin ortaya çıkışı İslam sonrası değil İslam öncesidir. Türkler önceki tarihlerde de dinsiz değillerdi ve Gök Tanrı inancına sahip manevi güçleri yüksek bir millettir. Günümüzde Müslüman olmayan Türkler vardır ve muhtelif coğrafyalarda yaşamaktadırlar.

Türk her yerde her çağda Türktür. İslam olsun olmasın Türktür ve gardaştır. İslam kardeşliği gibi algılamak yetmez. Çünkü kardeşliğin bir de genetik boyutu vardır. Osmanlı 600 yıl 3 kıtaya hükmetmesine rağmen Türkçeyi terk ederek Arapça veFarsçanın baskın olduğu bir dil kullanmaya başlamış.

Hükmettiği toprakların şimdi hiç birinde Osmanlıca konuşulmamakta Osmanlıdan 150-200 yıl önce koparılan Tunus, Cezayir ve diğer yerler de Fransızca ve İngilizce hakimdir. Dil millet olmanın birinci özelliğidir. Sultan Alparslan İslamiyet’e büyük yararlar sağlamasına rağmen 1 tane arap çocuğuna Alparslan ismini vermemiş. Kuteybe önderliğinde Talkan ve Curcan Katliamlarında 100.000 Türk katledilmiştir, bunun yanında 50 binden fazla Türk köle ve cariye olarak pazarlarda satılmıştır Bu katliamların komutanı Kuteybe’nin ismi bazı Türk çocuklarına verilmiş olması da ayrı bir soru işaretidir.

Yazacak o kadar çok şey var Neyse dedimve Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi “Din seçim Türklük kaderdir” sözüyle yazımı noktaladım. Tanrı Türk’ü korusun.

Esen kalın