Geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediyesin de Ak Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin önergesiyle içme suyu bedelinde % 50 indirim yapıldı. Denizli Belediyesi Büyükşehir Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri siz neden böyle bir girişimde bulunmuyorsunuz % 50 daha ucuza su kullanmak bizim hakkımız değilmi? Angaralı vatandaşlardan bizim neyimiz eksik ?Muhalefet sakın önerge vermesin. Kahramanmaraş’ta CHP ve İyi Parti aynı indirimin uygulanması için önerge verdi. Önerge Ak Parti’liler tarafından reddedildi desem de Muhalefet teklif verecek ve reddedilecek gibi görünüyor. Bekleyelim görelim.

Ne yazık ki toplumumuz da bazıları eleştiriyle hakareti birbirine karıştırıyor hangi parti olursa olsun kendi partisini her yapılan doğruymuş gibi savunup yanlışlara bahane üretiyorlar. Particiliğin en kötü tarafı biatçılık,biat et rahat et sloganı geçerli olan kim olursa olsun Sağıra davul çalmak gereksiz diyerek geçiştiriyorum.

Hitlerin aralıksız 12 yıl propaganda bakanı olarak görev yapmış olan Dr. Paul Joseph Goebbels, ölünceye kadar her türlü medyayı, iletişim vasıtalarını ve eğitim olanaklarını kullanarak Hitler’in dünyayı yönetmek üzere görevlendirilmiş olan gerçek bir ilah olduğu duygusunu Almanlara aşılamaya gayret etti.Almanlar Berlin’e Rus tankları girene dek SSCB ni işgal ettiklerini sanıyordu çünkü gazeteler böyle yazıyordu.

Ne yazık ki telefonu kendinden akıllı kişiler belirmeye başladı.Anlatılanları, araştırmıyor inanıyor, Okumuyorinandırılıyor. Günümüz insanının en büyük sıkıntılarından biri de, güvenilir, gerçek bir dost bulamamasıdır. Hele bir de dost edindikleri ahmak ise vay o kimsenin haline.

Avcının biri bir gün avlanırken, ayağına kocaman bir dikenin battığı, acılar içerisinde kıvranan bir ayı görmüş. Avcı merhamet ederek ayının ayağındaki kocaman dikeni çıkarmış. Ayı, bir minnet borcu olarak o günden sonra avcının peşinden hiç ayrılmamış. Yani anlayacağınız ayı ile avcı dost olmuş. Ayı, dostunu her türlü tehlikeye karşı koruyor, üzerine bir sineğin konmasına dahi izin vermiyormuş. Bir gün avcı ile ayı dağda bayırda gezerken, avcı yorulmuş ve bir ağacın altına uzanıp uykuya dalmış. Ayı tabi ki avcının başında onu korumak için nöbet tutuyor.Dostunun üzerine konan sinekleri kovuyor, onun rahat uyumasını sağlıyormuş. Bir ara inatçı bir sinek avcıya musallat olmuş. Ayı ne kadar kovsa sinek yine geliyor. Sinek gelmiş tam avcının alnının ortasına konmuş. Ayı da iyice kızmış ya. Almış bir kaya parçasını indirmiş sineğin üzerine. Sinek elbette ölmüş ama avcının kafası da paramparça olmuş.

Atalarımız, “Ahmak dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun” demişler.

Çıkan birkaç ton kömür, Giden onlarca ömür, Yetmez patron efendi, Var biraz daha sömür.

Bartın da yaşanan Maden faciasın da.Dile kolay 41 can.41 acılı Aile.Bir madenci anasının sözleri; “Oğlum bir yere saklanmıştır, belki bir yerlerden çıkar diye umudum var benim ama yoktu. Allahım ne yaparım bilmiyorum…”

Tinleri şad olsun.

Esen kalın.