Çivril’de çatıda mahsur kalan kedi için 112’yi arayan dernek başkanına “başkası arasın” dediler.
Çivril’de yaşanan olayda akşam saatlerinde bir binanın çatısında mahsur kalan kedi için Acil Durum numarasını arayan Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma derneği başkanına “apartman sakini değilseniz, apartmanda yaşayan birisi ihbarda bulunsun” cevabı verildi. Aldığı cevap ile şakına dönen dernek başkanı Nihat Kaplan apartman sakinlerinden birine ulaşarak tekrar ihbarda bulundu.
Akşam saatlerinde yaşanan olayda Uşak caddesi üzerinde bulunan üç katlı bir binanın çatısında mahsur kalan kedinin sesini duyan Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Nihat Kaplan 112 Acil Durum Numarasını arayarak itfaiyeden yardım istedi. Durumu yetkililere anlatan Kaplan’ı dinleyen Denizli İtfaiye birimi Kaplan’a apartmanda ikamet edip etmediğini sordu. Nihat Kaplan’ın hayır yanıtı üzerine ihbarı apartmanda oturan birisinin yapması gerektiğini belirten yetkililer Kaplan’dan apartman sakinlerinden birisinin kedinin kurtarılması için yeniden ihbarda bulunmasını istedi. Apartman sakinlerine ulaşan Kaplan durumu bu seferde apartmandakilere anlatarak kedinin kurtarılmasını istedi.
Yapılan ihbarla olay yerine Çivril İtfaiye ekibi yönlendirildi. İtfaiye ekibinin yoğun çalışmasına rağmen kedi saklandığı yerden çıkarılamayınca Çivril belediyesi Sokak hayvanları kliniğinden destek istendi. Veteriner hekim ve görevli personelinde yoğun çabasına rağmen saklandığı yerden çıkmayan kedi gündüz tekrar gelmek üzere olay yerinden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi