Türk Milleti iki özelliğiyle tanınır. Savaş zamanı canını, kriz zamanı malını sakınmaz. Türkiye’ de ” Derin Devlet” var mı bilmiyorum ama” Derin Millet” olduğuna eminim. Adı sanı anılmayan ve fakat gerektiğinde ne yapılacaksa onu yapan derin mi derin bir milletimiz var. Var olsunlar! Selam olsun bu vatanın öz evlatlarına, varıyla yoğuyla yardıma koşan herkese.

Depremzedeler için selalar okundu dualar edildi. Selalar deprem bölgesi dışında okunabilirdi, hep birlikte Camiler de evlerimiz de depremde zarar görenlere dua edelim buraya kadar tamam da Sela cenaze için okunur. Empati yapalım. Göçük altında bu selayı duyan kişinin maneviyatı nasıl olur psikolojisi ne duruma gelir?

Gelelim tekbir konusuna Televizyonlar da kurtarılan kişiler için yapılan çalışmada tekbir diye bağıranları gördük .ekip sessizlik diyor tekbir diye bağırıyor veya göçük altından çıkarılan kişi sedyede gelirken alkışlıyorlar, çıkarılan kişi kalp vs. tansiyon hastasıysa heyecanlansa, korksa ne olur? Yazacak çok şey var ama Eczaneye gidip reçetesini eczacıya verdikten sonra eczacının, Ömer amca bu ilaçtan sende var bitince bunu tekrar yazdır diyince evde ilaçların üstünü sıkıca örttüm nasıl gördün dediği gibi anlaşılamamak çok kolay! anlamak zor!

Siyaset yapmayın, diyorlar. Ben siyasetçi değilim. Hiçbir partiye bağlı değilim. Kime oy vereceğim bile kesin değil. Elimden gelen yardımı yaptım. Yanlışları söylemeyelim mi? 1999 depreminden ders almamışız. Neden 7 kez İmar affı çıktı demek, Deprem de bozulan yolların çoğunluğunun altı toprak dolgu neden taş sert dolgu değil demek siyaset yapmak mı? Canımız yanıyor be gardaşım sense siyaset garabetinde boğuluyorsun.

CNN Türk “Yunanistan’ın Selanik şehrinden gönderilen koliler üzerinde Türkçe yazılar olduğu görüldü” şeklinde haber geçti. Bilmiyorlar ki Selanik’in bir Türk şehri olduğunu, Atatürk’ün burada doğduğunu!

Azerbaycanlı Türk gardaşlarımız depremin ilk günü yardıma koştular.

Kırgızistanlı Türk gardaşlarımız Depremzedeler için Kahramanmaraş’a Türk otağları kurdular.

Rusya’ya bağlı bağımsız bile olmayan yarısı Gök Tanrı dininde, yarısı Hristiyan Ortodoks olan Sibirya’daki Sahayeri yani Yakutistan’dan yardım tırı geldi.

Aydınlı Dezem incirlerin içine ceviz doldurup yanına da “yen bu yemiş dok dutar” yazıp gönderdi

Bu acı günlerde tek tesellimiz, Türk milletinin yüce gönüllülüğü ve ondan da önemli olarak teşkilatçılığını görmek oldu. Türkiye’nin her noktasından halk devleti beklemeden kendisi organize olarak deprem bölgesine yardım yağdırdı. Bu milletin kriz dönemlerinde nasıl devlet kurduğunu şimdi daha iyi görüyoruz. Artık laf icabı olarak değil, gerçekten bu milletin teşkilatçılığını yaşayarak gördük.

Bilimi değil, “kaderi” ön plana çıkartırsak daha çok böyle felaketler yaşarız.

Esen Kalın…