Çivril Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında CHP Grup Başkan Vekili Semih Dere gündem dışı söz alarak Gürpınar Mahallesinin sorunlarını meclise anlattı.

Çivril’in en büyük ikinci mahallesi olan Gürpınar’ın yeşil alanlarının bakımsız olduğunu ifade eden Dere, “Gürpınar’a adını veren pınarın aktığı mesirelik alanımız içler acısı bir halde. Bu halinden de tüm hemşerilerimiz oldukça rahatsız. Daha önce bu meclisten Millet ittifakı meclis üyelerince defalarca dile getirilen bu vaziyet ile ilgili Çivril Belediyemizin hiçbir tedbir almaması ve bu alanı kaderine terk etmesi ise konuşmamız gerek bir başka konu.

Sadece mesirelik alanımız değil Gürpınar da çocuk oyun parklarımız da bakımsızlık ve ilgisizlikten kullanılamaz hale gelmiş durumda. Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden oyun gruplarımızın bakımlarının hiçbir çocuğumuz zarar görmeden yapılmasını bekliyoruz.

Sulama suyuna karışan ve yıllardır unutulan kanalizasyonu ve arıtma tesisini de hatırlatmak istiyorum.” Dedi.

GENÇLER MAÇ YAPAMIYOR

Gürpınar da halı sahaların bakımsızlıklarına da değinen Dere, “Gençlerimiz maç yapacak saha bulamıyor. Okul bahçesine Spor Toto tarafından yaptırılan halı sahanın aydınlatması, soyunma odaları ve tuvaleti olmadığı için, gündüz işte yada okulda olan gençlerimiz akşamları da yapılan halı sahayı kullanamıyor. Aydınlatması olan eski halı saha ise korunamamıştır. Bakımları yapılmayan saha maç yapmaya maalesef elverişli değildir.”şeklinde konuştu.

KALAN 1,5 YILI ÇİVRİL’İN KAYIP YILLARINA EKLEMEYİN

Mahallenin diğer sorunlarını aktaran Semih Dere, “Kontrolsüz moloz atımları ve bu atıkların bilinçli yönetimi yapılmaması sebebiyle Çivril’imizin girişinde Gürpınar’ımızda beliren moloz dağları hem vatandaşlarımızı rahatsız etmekte hem de Çivril’in itibarını yerle bir etmektedir.

Elbette açılış, düğün, mevlit, sünnetler için Gürpınara’a gittiğinizde size bu sorunlardan muhakkak tüm mahallelilerimiz bahsediyor ve sizden çözüm istiyorlardır. Bu basit ve çok kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulabilecek olan bu sorunları çözme noktasında size ne mani oluyor?

Önümüzde kalan bir buçuk yıl içerisinde bu sorunları çözeceğinize dair inancını kaybetmiş vatandaşlarımıza en büyük kötülüğü umutlarını söndürerek yapıyorsunuz.

Temel ve asli göreviniz olan sorunların çözümü ivedilikle ortaya koymanızı bekliyor kalan bir buçuk yılda Çivril’in kaybolan yıllarına eklememenizi temenni ediyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi