Denizli Çocuk Koruma Derneği depremden etkilenen çocuklar için oyuncak kampanyası başlattı.

Deprem sonrası bölgeye giden ve arama kurtarma çalışmalarına katılan Denizli Çocuk Koruma ve Akdağ İzcilik ve Dağcılık Kulübü başkanı Erkan Atila, depremden etkilenen çocuklar için oyuncak ve kitap kampanyası başlattı.

Depremin yaralarının bir an önce sarılması için arama kurtarmadan enkaz kaldırmaya, altyapı ve yol bakımlarından sosyal yardımlara kadar her alanda yoğun bir çalışma sergileyen Çivril, deprem mağduru çocukları da unutmadı. Depremden etkilenen çocukların daha sağlıklı ve hızlı şekilde hayata uyum sağlaması için oyuncak ve kitap kampanyası başlatıldı. Başlatılan kampanya ile toplanacak oyuncak ve kitaplar, bölgedeki deprem mağduru çocuklara ulaştırılacak.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından bölgede yaraların sarılması için personel, iş makinesi, araç ve erzak yardımı ile depremzedelere elini uzatan Çivril, sosyal yaşama destek projelerine bir yenisini daha ekledi. Denizli Çocuk Koruma Derneği depremzede çocuklar için harekete geçti. Deprem nedeniyle ağır bir travma yaşayan çocuklara psikolojik destek sağlanması amacıyla Oyuncak kampanyası düzenlendi.

Çocuk Koruma Derneği tarafından yapılan duyuru ile hayırseverlerden Oyun Hamuru, Kinetik Kum, Boya Kalemleri, Sulu Boya Malzemeleri, Pastel Boya, Resim Defteri, A4 Kağıdı, Tahta Kalem ve Silgi, Boyama ve Hikaye Kitapları, Bisiklet, Peluş Oyuncak, Ahşap Oyuncak, Lego, Yapboz getirmeleri istendi.

Deprem bölgesine gönderilecek oyuncakların Kaymakamlık lojmanı arkasındaki eski Kızılay Binasının olduğu binada toplanacağı belirtilirken oyuncak bağışlamak isteyenlerin 19 Şubat Pazar gün saat 17.00’ye kadar teslim etmeleri istendi.

Editör: Haber Merkezi