Depremzede vatandaşlar için yapılan yüzlerce evin yarısından fazlası boş bekliyor.

Irgıllı mahallesinde 1995 yılında yapılan deprem konutlarının çoğunun boş kalması depremzede vatandaşlar için kullanıma açılması konusunu gündeme getirdi.

1995 yılında yaşanan Dinar depreminden sonra Irgıllı mahallesinde yapılan 120 adet deprem konutunun yarıdan fazlasının halen boş olması Çivril’e gelen depremzedelerin kullanımına açılması konusunu gündeme getirdi. Deprem bölgesinden Çivril’e gelen birçok depremzede ailenin ev sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken vatandaşlar “Irgıllı’da devlet tarafından yapılmış ama 30 yıldır boş bekleyen evler var. Bu binalar geçici olarak depremzede ailelere verilebilir” dedi.

Bölge İhtiyacına Göre Yapılmadı

Dinar depreminden sonra depremden etkilenen Irgıllı mahallesinde yapılan konutların ihtiyaca göre yapılmadığı için ilgi görmediğini belirten mahalle sakinleri “o dönem konutlar yapılırken Irgıllı Kasaba olduğu için köy tipi ev yapılamadı. Çift daire ikişer katlı bloklar şeklinde 120 ev yapıldı. Depremden etkilenen aileler ilk etapta buralara taşındı ama sonra yine eski evinin olduğu yere evini, ahırını yapıp taşınınca buralar boş kaldı. Bazı aileler yapılan dairelere hiç yerleşmedi bile. Çoğu ev 30 yıldır boş.” dedi. Son zamanlarda artan nüfusla birlikte gençlerin ilgisinin konutlara yoğunlaştığını belirten vatandaşlar “köyde genç nüfus arttıkça gençler ailelerine ait bu evleri tercih etmeye başladı. Ona rağmen evlerin çoğu boş. Bazı aileler evleri tadilat yaparak çocuklarının kullanımına verdi. Böylece hem o bölge hem evler biraz canlandı” dedi.

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Çivril’e 500’e yakın depremzede geldiğini belirten vatandaşlar “bu evler o zaman zaten depremden etkilenenler için yapılmıştı. O dönem ihtiyaca cevap verdi. Şimdi bir çok ev kullanım dışı. Bu evler depremzede ailelere geçici verilebilir, ihtiyaçları giderilebilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi