Deprem bölgesinden Çivril’e gelen çocukların okul kayıtları tamamlandı. Taşındıkları bölgeye göre okul kaydı yapılan öğrenciler yeni okul ve arkadaşları ile depremin etkisinden kurtulmaya çalışıyor.

Deprem bölgesinden Çivril’e gelen 300 ailenin çocukları ders başı yaptı. Çivril’de deprem bölgesinden gelen 11 orta öğretim 27 Temel Eğitim öğrencisi kayıt yaptırdı.

Asrın felaketi olarak değerlendirilen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem sonrası, depremden etkilenen bölgelerden Çivril’e göç eden ailelerin okul çağındaki çocukları yerleşim bölgelerindeki okullarda ders başı yaptı.Deprem bölgelerinden Çivril’e gelen 38 öğrencinin e-okul sisteminde resmi kaydı tamamlandı. Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nakil kayıtlarının devam ettiğini bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Afet bölgesinden gelen öğrencilerin Çivril ikamet adreslerine göre okullara yerleştirildikleri, kırtasiye malzemesi ve kitaplarının bakanlık tarafından karşılandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Depremzede ailelerin okul çağındaki çocuklarının Çivril’de kendilerine en uygun okullara sağlıklı ve güvenli bir şekilde yerleştirilmelerini sağlamak üzere Eğitim Danışma Masaları kurulmuştu. Ailelerle birebir ilgilenilerek okul çağındaki çocukların bilgileri sisteme işlendi. Öğrencilerin okudukları okul türleri belirlenerek nakil komisyonları tarafından kendilerine en uygun okullara yerleştirilmeleri sağlandı. Okullara kaydı yapılan öğrencilerin bilgileri okul ve servislerle de paylaşılarak öğrencilerin ulaşım ve yemek ihtiyaçları da giderildi.

Editör: Haber Merkezi