Çivril Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında Meclis Başkanı Niyazi Vural ile CHP’li Meclis Üyesi Tunay Yazıcı arasında tartışma yaşandı.

Encümen üyeleri ile Komisyonlarda görev yapacak üyelerin seçiminin yapıldığı meclis toplantısında Denetim Komisyon raporu ve Faaliyet raporu da görüşüldü.

Nisan ayı meclis toplantısı Belediye Meclis toplantı salonunda yapıldı. CHP’li üye Nuran Şafak’ın mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıya tüm meclis üyeleri katıldı. Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce grup başkanvekilleri gündem dışı konuşma yaptılar. Gündem dışı söz alan İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Turgay Arslan doğalgaz nedeniyle kazılan yolların bir an önce yapılması gerektiğini belirterek vatandaşlardan gelen şikayet ve talepleri iletti.

BAŞKAN, YAZICI’NIN KONUŞMASINA MÜDAHALE ETTİ

CHP grubu adına konuşan Tunay Yazıcı siyasetin spora alet edildiğini belirterek Denizlisporun içinde bulunduğu durumun suçlusunun Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olduğunu söyledi. Tunay Yazıcı’nın konuşmasına müdahale eden Başkan Niyazi Vural Denizlispor ile ilgili konuların görüşüleceği yerin Çivril belediyesi olmadığını belirterek “Denizlispor ile ilgili sorun ya da önerilerin konuşulacağı yer Çivril belediye meclisi, değildir. Çivril ile ilgili öneri ve fikrileriniz varsa dinleyelim yoksa mikrofonunuzu kapatacağım. Yılların siyasetçisisiniz Denizlispor ile ilgili konuların görüşüleceği yerin burası olmadığını bilmeniz gerek” dedi.

YAZICI, “YASAL HAKKIMI KULLANIYORUM SÖZÜMÜ KESMEYİN”

Başkan Niyazi Vural’ın müdahalesine tepki gösteren Tunay Yazıcı “yasal hakkımı kullanıyorum sözümü kesemezsiniz. Sayın meclis üyeleri Denizlispor’u maalesef cumhur ittifakı düşürdü diyebiliriz. Denizli kentinin en önemli marka değerlerinden Denizlispor önce Süper Lig’den düştü şimdi de birinci ligden düşmek üzere. Bu başarısızlığın baş aktörü sayın Osman Zolan’dır. 2004 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesini kazanan AKP, Denizli spor yönetimini yıllar içinde tamamen ele geçirdi. Denizlispor kültürünü yok ettiler. Denizlispor adına topladıkları bağışları bilinçsizce harcadılar. Denizlispor düşme hattında bunu gündeme taşımak benim doğal hakkım. Yıllar geçti 250 Milyonun üzerinde borç yaptılar. Denizlispor’u şampiyon yapacağız dediler Cumhur İttifakının ortağının il başkanını maalesef Denizlispor’un başına getirdiler ve Denizlispor’un da memuru oldular. Denizlispor’u layık olmadığı yerlere getiren bu anlayıştır. Günahınız çok, az kaldı Cumhur ittifakının gittiği gün Türkiye ve Denizlispor kurtulacaktır inşallah” dedi.

Tunay Yazıcı’nın gündem dışı konuşmasına MHP’li meclis üyeleri tepki gösterirken gündem dışı konuşmaların ardından Encümen ve Komisyon üyeleri seçimlerine geçildi.

Meclis toplantısı yapılan seçimlerin ardından Denetim Komisyonu raporunun okunması ve gündem maddelerinin komisyonlara havale edilmesiyle devam etti.

2022 Yılı faaliyet raporunun okunması ve oylanması 5 Nisan Çarşamba gün yapılacak İkinci Birleşime bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi