Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 89. yıldönümü anıldı. Denizli’nin Milli Mücadele sırasında en üst seviyede Atatürk’ün yanında yer aldığını, bugün de O’nun gösterdiği hedefler doğrultusunda koştuğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizlimiz bugün dünyada parmakla gösterilen bir şehir haline gelmiştir” dedi.

Denizli’nin gurur günü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurumları ile Denizli Büyükşehir Belediyesi yönetim ve çalışanları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Osman Zolan, törende yaptığı konuşmada, “89 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Denizlimize teşrif etmiş, onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Bu ziyaret Denizlimiz için çok önemlidir. Her 4 Şubat’ta bu onuru ve güzelliği yaşıyoruz” dedi.

“Denizli Atatürkümüzün yanında yer almıştır”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehirleri ziyaretleri esnasında hedefler koyduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Kurtuluş Savaşı’ndan sonra verilen çok önemli bir mücadele var. Cumhuriyetimizin kurucusu şehir şehir dolaşarak hedefler koyuyor. Denizlimiz o gün köy görünümlü olan bir şehir. Şehrimiz muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkmayla ilgili konulan hedefleri üzerine alıyor. Denizlililer Kurtuluş Savaşı’nda nasıl düşman işgalini engelleyip en üst seviyede mücadele verdiyse, Cumhuriyetimizin kuruluşunda yapılan çalışmalara da en üst seviyede destek ve güç vermiş, Atatürkümüzün yanında yer almıştır. Denizlimiz Kurtuluş Savaşı sonrasında gösterilen muasır medeniyet hedefine her geçen gün koşmuş ve o hedefe kilitlenmiştir” dedi.

“Denizli ödevini yapmıştır ”

Denizli’nin bugün her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıktığını kaydeden Başkan Zolan, “Denizli ödevini yapmıştır. Şehrimiz bundan sonra daha fazla gayret ile daha güzel işler yapma konusunda gösterilen hedefe koşmaya devam edecektir” diye konuştu. Denizli’nin, eğitim, sağlık, spor, sanat, sanayi, tarım, turizm ve şehirleşme anlamında en üst seviyeye ulaştığını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Birçok güzelliğiyle Denizlimiz bugün dünyada parmakla gösterilen bir şehir haline gelmiştir” dedi. Atatürk’ün Denizli’ye ziyareti esnasında konakladığı ve bugün Etnografya Müzesi olarak hizmet veren müzeye tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Zolan, sözlerine şöyle son verdi: Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkümüze şehrim adına ‘hoş geldiniz’ diyorum. Şerefler verdiniz, onur ve gurur verdiniz.”

Öğrencilere ödül

Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okudu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Günün önemi dolayısıyla gerçekleştirilen Atatürk Halk Koşusu ile Atatürk ve Denizli konulu resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi