Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 4 Şubat 1931’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinin 90 yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinin onur ve gururunu bir kez daha yaşadıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “4 Şubat 1931 Çarşamba günü Denizli için unutulmaz bir tarihtir. Denizlililer o gün öğlen saatlerinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir coşku ve sevgiyle karşılamıştır. 90 yıl önce yaşanan bu tarihi olay yalnızca bir devlet büyüğünü karşılamak değil bir milletin, bir şehrin bağımsızlık sevdasını tüm dünyaya haykırışı olmuştur” dedi.

İzmir’in Yunanlılar tarafından işgalinin hemen ardından Denizli’de milli mücadele ateşinin yakıldığı 15 Mayıs 1919’u hatırlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Düşmana karşı ilk andan itibaren en ön saflarda yer alan Denizlimiz, Kurtuluş Savaşı’nda da Ata’sının yanında yer almış, bağımsızlık için canını ve kanını vermekten hiçbir zaman kaçınmamıştır. Büyük Önder Atatürk’ün yanında sapasağlam duran Denizlimiz Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde aldığı rol ile Kazıkbeli ve Miryokefalon Savaşı’nda olduğu gibi bir kez daha tarihe geçmiştir.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini, çalışkan Denizli’nin sanayi, tarım, turizm ve şehirleşme noktasında örnek bir şehir olduğunu belirten Başkan Zolan, “Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin bağımsızlığına kavuşması için önderlik eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelenin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi