DASKF’nin pandemi nedeniyle 2020 yılı Haziran ayı içerisinde yapılamayan 15. Olağan Genel Kurulu, 17 Mart 2021 Çarşamba günü saat 14.30’da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 2008’den bu yana DASKF Başkanlığını başarı ile sürdüren ve seçimlerde bir kez daha aday olan Başkan Feyyaz Ceşen, aynı heyecan ve istikrar ile pek çok önemli işlere daha imza atacaklarını söyledi. 2008 yılında göreve geldiklerinden bu yana gerek kulüp, gerek sporcu, gerekse tesis sayısında inanılmaz bir artışa imza atıldığını belirten Başkan Feyyaz Ceşen, “2008 yılında sevdamız olan amatör sporlara geldiğimizde şehrimizde kağıt üstünde 67 kulüp, aktif olan kulüp sayısı ise yaklaşık 50 idi. Faal lisanslı sporcu sayımız da 2 bin 800 dolaylarında iken, yılda 1200 müsabaka oynanıyordu. Bugün ise 8 bine yakın aktif sporcumuz, 13 ayrı yaş kategorisinde 3000 müsabakada mücadele ediyor. 7 binin üzerindeki sporcumuzun lisans işlemlerini şehrimizde biz gerçekleştiriyoruz. Bugüne dek Denizlimizde 50 bin dolayında amatör sporcumuzu temsil ederek nice başarılı gençlerimizin yetişmesine vesile olduk. Daha yapacak çok işimiz, yetiştireceğimiz binlerce amatör sporcu gencimiz var” dedi.

“Türkiye’ye örnek çalışmalara imza attık”

2008 yılında göreve geldiklerinde yetersiz tesisleşme ve toprak sahalarda mücadele ettiklerini hatırlatan Başkan Feyyaz Ceşen, “Toprak sahalardan artık modern sentetik sahalara geçildi. Hiçbir ilçemizde toprak sahamız kalmadı. Türkiye’de ilk kez gece maçlarını amatör spor kulüpler düzeyinde şehrimizde oynattık. İstikrarlı bir şekilde lisanslı sporcu sayımızı artırdık ve kulüp sayımızın artmasına yardımcı olduk. Türkiye Şampiyonası finalleri, Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig terfi maçlarına ev sahipliği yaptık. 2010 yılında lisanslama işlemlerini kendi şehrinde yapan il kategorisinde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından pilot il seçildik” diye konuştu.

“Sözlerimizi birer birer yerine getirdik”

Türkiye Futbol Federasyonu TFF Genel Kurul Delegeliği, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nda (TASKK) yönetim ile yürütme kurulu üyeliği ve tesislerden sorumlu sekreterlik görevlerini sürdüren Başkan Feyyaz Ceşen, “Kulüp ve lisanslı sporcu sayımızı artırma ve tesislerimizin modernize edilmesiyle ilgili çabalarımızı yerine getirdik. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu Bey şehrimize geldiğinde dile getirdiğimiz talepleri olumlu karşıladı ve tüm ilçelerimizdeki eksiklikleri ve ihtiyaçlarımızı yerine getireceğini sözünü verdi. Bunun yanında Denizli’mizde amatör spor dünyasının gelişimi için maddi ve manevi her türlü desteği veren Denizli Valiliğimize, Denizli Büyükşehir Belediyemize ve ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni hizmet binasında sona yaklaşıldı

DASKF için hizmet binası satın aldıklarını, çalışmaların pandemi sürecinde ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut yerinde devam ettiklerini söyleyen Başkan Feyyaz Ceşen, “Yönetim kurulu üyelerimiz ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun katkılarıyla yeni bir hizmet binasına sahip olduk. Buranın inşası için destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Merkezefendi

Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Pandemi nedeniyle ligler oynanmadığı için yeni yerimize geçmedik. Hizmet binamızı kısa sürede faaliyete alıp, kendi yerimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek, kongrelerinin tüm spor camiasına hayırlı olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi