Denizli İŞKUR’da İş Kulübü Eğitimleri, kişilerin iş yaşamına geçiş süreçlerinde kariyerleriyle ilgili doğru kararlar alabilmeleri ve bu doğrultuda kariyer hedeflerini gerçekleştirmeleri, iş arama/bulma sürecinde önemli olan bazı becerilerin farkına varmaları, geliştirmeleri amacıyla 2017 Temmuz ayından bu yana düzenleniyor.
Denizli İŞKUR bünyesinde İş Kulübü Liderleri tarafından gerçekleştirilen İş Kulübü eğitimleri yüz yüze ve online (zoom aracılığı ile çevrimiçi yapılan eğitimler) olmak üzere iki farklı şekilde yapılıyor. Denizli geneli için düzenlenen yüz yüze eğitimler her hafta yapılmakla birlikte; yüz yüze eğitimlere katılamayan ve Denizli’nin ilçelerinde oturan iş arayanlar için de haftada iki ilçeden katılım olmak üzere her hafta, online eğitimler gerçekleştiriliyor. Böylece Denizli İŞKUR iş arayan tüm vatandaşlara ulaşım sağlıyor.
Beş gün süreyle Online ya da yüz yüze gerçekleştirilen İş Kulübü eğitiminde; “Hedef belirleme, iç motivasyon, başarı, beynin çalışma prensipleri, cv hazırlama, mülakat teknikleri, iş görüşmesi, telefon görüşmesi, işveren beklentileri, iş arama kanalları, beden dili” gibi bir çok alanda aktivitelerin uygulanmasıyla kişilerin iş arama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Eğitime katılan iş arayan vatandaşlarımızda, “Çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu fikrinin iş arayanlarda oluşturulması, birey olarak kendini tanımalarının sağlanması ve yapabileceklerinin onlara gösterilmesi, iş arayanların öz güvenlerinin yükseltilerek açık işlere yönlendirilmelerinin kolaylaştırılması, iş arayanların kendi tecrübelerinden yola çıkarak iş arama stratejilerini geliştirmelerinin sağlanması, iş arama sürecinde oluşturdukları eylem planlarının uygulayabilmelerinin sağlanması” kazanımlarının gerçekleşmesi hedefleniyor.
Eğitim içeriği:
• Kendini Tanıma
• İş Arama Ağlarını Etkili ve Verimli Kullanma
• Network Oluşturma ve Etkili Linkedin Kullanımı
• Profesyonel CV oluşturma
• Mülakat Teknikleri ve Mülakat Simülasyonları dır.
İş arama sürecinde olan tüm vatandaşlarımız Denizli İŞKUR’a giderek İş Kulübü eğitimlerine yüz yüze katılmayı talep edebilirler. Ya da telefonlarına mesaj yoluyla iletilen eğitim kodu aracılığı ile online eğitime ücretsiz katılım sağlayabilirler.
Denizli Çalışma ve İş Kurumu
İl Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi