Çivril Kaymakamlığı tarafından hazırlanan program kapsamında 28 Ekim Pazartesi günü Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni 29 Ekim Salı günü Kaymakamlık Makamında Çivril Kaymakamı Armağan Önal’ın tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

  • CUMHURİYET 96 YAŞINDA

Cumhuriyet meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kılıçarslan Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gizem YILDIRIM yönetiminde İstiklal Marşı okunması ile başladı.

  • CUMHURİYET 96 YAŞINDA

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çivril Kaymakamı Armağan Önal yaptı.

Yaptığı konuşmasında Kaymakam Önal; “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Türk Milletince yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın taçlanış noktası olan Cumhuriyet ilanının 96. Yılını ilk günkü gibi coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Bugün 1000 yıllık Türk Yurdunda emperyalist emperyalist batının esir etmeye çalıştığı bir Milletin azim ve kararlılığıyla kendi göbeğini kestiği gündür.

Bugün memleketindeki dâhili ve harici düşmanlara rağmen damarlarındaki asil kandan kudret alan bir Milletin varoluş mücadelesini kazandığı gündür. Bugün Türk Milletinin en büyük bayramıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün en büyük eserim dediği bizleri Milli bir Devletin onurlu, özgür ve eşit bir vatandaşı yapan bu büyük mirası korumak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak yegâne amacımız olmalıdır. Ulu önder Atatürk’ün naçiz vücudu elbet toprak olmuştur. Ancak en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti siz asil Milletimiz sayesinde ilelebet yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramın ı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Yine, Barış Pınarı Harekatında Türk Milletinin varlığı için mücadele eden tüm Mehmetçiklerimizi saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 96. Yılı vesilesi ile bir kez daha haykırıyorum. Yaşasın büyük Türk Milleti, Yaşasın Cumhuriyet, Ne Mutlu Türküm diyene.” Dedi.

Kılıçaslan Anadolu Lisesinin düzenlemiş olduğu programda şiirler okundu. Halk oyunu gösterileri sahnelendi. Öğrencilerin hazırladığı oratoryo ise katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Hazırlanan program tören geçişi ile sona erdi.

Geçtiğimiz yıllardan daha geniş halk katılımın olduğu 29 ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve protokol üyeleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi