Çivril Belediye Mayıs Ayı Meclis Toplantısında Çivril Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyetini simgeleyen T.C. eklenmesi Cumhur İttifakı oyları ile reddedildi.

Belediye tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin eklenmesinin gündem maddesi olarak görüşülmesini talep eden Millet İttifakının bu istemi Cumhur İttifakı içinde yer alan MHP Meclis Üyesi Lütfi Karaman dışında Başkan Av. Niyazi Vural başta olmak üzere AKP ve MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.

CUMHUR İTTİFAKI T.C.’Yİ REDDETTİ

Belediyede çoğunluğu oluşturan Cumhur İttifakı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen harflerin belediye tabelasına konulması talebinin Lütfi Karaman hariç MHP’li meclis üyelerinden de ret oyu alması ise kamuoyunda şaşırtıcı olarak bulundu.

Çivril Belediye CHP Meclis Üyesi Tunay Yazıcı sosyal medya hesabında çok ses getiren şu yazısını paylaştı;

ÇİVRİL HALKI, CUMHURİYETİ DİLİNE ALAMAYANLARI UTANÇLA ANACAKTIR

“Çivril Millet İttifakı Meclis üyeleri olarak Mayıs Meclis toplantımızda Belediye tabelasının önüne T.C. Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin konulmasının Gündeme alınması için verdiğimiz dilekçe Cumhur ittifakı Meclis üyelerinin 13 üyesi ve Başkan Niyazi Vural tarafından reddedilerek gündeme alınmamıştır. Türkiye ve Cumhuriyetten rahatsız olanlar bir kez daha gerçek yüzlerini göstermiş tabelada dahi olsa Türk ve Cumhuriyet olgularına tahammülleri olmadığını göstermiştir. Çivril halkı Türklüğünden utanan ve tabelaya dahi koymaktan korkan Cumhuriyeti diline alamayanları utançla anacaktır. Oylamada T.C. ibaresinin tabelaya konması yönünde oy kullanan Cumhur ittifakının MHP’li Meclis üyesi Lütfü Karaman’ı cesareti ve ilkeli duruşundan dolayı kutlarım. Türklük ve Cumhuriyet tabelalardan kalksa bile bu milletin kalbinden asla silinmeyecek SİLİNEMEYECEK!!!”

Editör: Haber Merkezi