Bebeklerde 6. ayla birlikte ilk süt dişler olan ve önde bulunan alt kesici dişler çıkmaya başlar.
Bebeklerde 6. ayla birlikte ilk süt dişler olan ve önde bulunan alt kesici dişler çıkmaya başlar. Süt dişlerinin çıkması 2,5 yaşında tamamlanır. Daha sonra 6 yaşında çenede en arkadan daimi birinci büyük azılar sürmektedir. Süt dişlerinin değişmeye başlamasıyla birlikte çocukların diş hekimine düzenli olarak götürülmesi gerekir. Diş hekimleri, arka dişlerin kapanışına bakarak herhangi bir sorunun olup olmadığını belirleyebilir.
Ancak genel olarak ilk ortodontik muayene 7 – 9 yaşlarında, sürekli ön kesici dişlerin büyümesinden sonra yapılır. Tespit edilen problemler için en kısa sürede tedaviye başlamak gerekirken en geç 11 – 12 yaşlarında çocuk ortodonti tedavisine başlanmalıdır. Ayrıca aileler çocuklarında karşılaştıkları:
Çocuklarda ilk ortodonti muayenesi hem erken teşhis hem de hızlı tedavi için çok önemlidir.
Daimi dişler sürerken ya da tamamlandıktan sonra yapılan kontrollerle ortodontik bozukluklara anında müdahale edilebilir. Çenenin ve dişlerin yönlendirilmesi ile ileri yaşlarda görülebilecek problemlerin önüne geçilir, çocuklarınıza güzel bir gülüş kazandırılır.
Yetişkinlerde İlk Ortodonti Muayenesi
Yetişkinler için ilk ortodontik muayene, istenilen yaşta yapılabilir. Daimi dişlerin ve çene yapısının gelişmesinden sonra kişi görünümünden rahatsız oluyor ya da dişlerinin sağlığından endişe ediyorsa ortodonti uzmanına başvurabilir.
Erken dönemde ortodonti tedavileri daha hızlı sonuç verirken erişkin dönemde uygulanan tedavilerin süresi daha uzun olabilir. Ancak ortodontik tedavi için hiçbir zaman geç değildir. Diş ve kemik yapısı uygun olan her hasta, istediği yaşta ortodonti tedavisi sayesinde düzenli sıralanmış dişlere kavuşabilir.
Ortodonti tedavi aşamalarından biri olan ilk muayene sonrasında tedavi planı daha rahat şekillendirilir. Doğru teşhisler ve uygulamalarla da süreç devam ettirilir. Devam edecek…