Yetenekli öğrenci ve gençleri belirlemek için yetenek taraması yapıldı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı çerçevesinde Çivril Kapalı Spor Salonu’nda değerlendirme çalışması yapıldı. Belediye Başkanı Niyazi Vural da değerlendirme çalışmalarını ziyaret ederek yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın ziyaretine Gençlik ve Spor İlçe müdürü Erkan Dündar’da eşlik etti.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı çerçevesinde Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çivril İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde ilçedeki okullarda yetenek taraması ve spora yönlendirme uygulaması gerçekleştiriliyor.

Sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü geliştirmek, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, her yıl yetenek taramaları yapılıyor.

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki resmi ve özel okullarda öğrenim gören 3., 4. ve 5. sınıflardan yaklaşık Bin 200 gönüllü öğrenciye yetenek taramaları yapılacak. Spora yatkın, ilgili ve yetenekli öğrenciler keşfedilerek yönlendirme ve rehberlik hizmetleri sunulacak.

Editör: Haber Merkezi