Çivril’de faaliyet gösteren mama firması sağladığı istihdam ve yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

2019 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük ikinci yaş mama üretim tesisi olan MC Dog mama fabrikası 11 ülkeye mama ihracatı yaparak hem Çivril ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Kendi markası ile birlikte 13 firmaya mama yapan MC Dog firması kadın istihdamı ile de bölgenin iş potansiyeline destek sağlıyor. Yaptığı yeni yatırım ile iş gücünü 60 kişiye çıkartacak firma kesintisiz üretim bandı ile çalışma süresini de 24 saat üzerinden sürdürmeyi hedefliyor.

ÇİVRİLLİ FİRMA 11 ÜLKEYE 1 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPTI

Ege Bölgesinde Tek

Şirketin aile şirketi olarak yola çıktığını ve aradan geçen süreçte büyüyerek 30 kişiye istihdam sağlayan ve ihracat yapan bir şirket haline geldiğini belirten yönetim kurulu başkanı Sadri Porhan “2019 yılında küçük bir aile şirketi olarak yola çıktık. Tarımsal ürünler ticareti ve hayvan üretim tesislerimizin olduğu bir şirket kurduk. Zamanla iş alanımızı genişletme ve araştırmalar yapmaya başladık. Aile bireylerinin fikir ve önerileri ile saha ve Pazar araştırmasından sonra yaş mama tesisi üzerinde mutabık kaldık. O dönem yaş mama üretim tesisi Türkiye’de 2 yada üç taneydi. Şu anda dört firma, yaş mama üretimi yapıyor. Biz kurduğumuz üretim bandı ile son iki yılda üretim kapasitemizi arttırarak ülkemizde yaş mama üreten en büyük ikinci firma olduk. Firmamız Ege bölgesinin tek mama firmasıdır.” dedi.

İşi Öğrenmeye Bir Milyon Lira Harcadım

Mama tesisini kurarken büyük emek harcadıklarını belirten Sadri Porhan “bölgede hiç bilinmeyen ülke de ise sadece iki firmanın yaptığı bir sektöre girdik. Enerjimiz var üretmek istiyoruz ama nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Çok çalıştık. Eşim, çocuklarım, çalışanlarım, hepimiz insan üstü gayret gösterdik. Hata yaptık yılmadık, yanlış yaptık vazgeçmedik. O süreçte doğru formülü bulana kadar gıda mühendislerimiz ve personelimizle sabahlara kadar çalıştık. Hiç satış yapmadan bir yıl boyunca üretim yaptık, denedik bir milyon lira para harcadık. En sonunda kendi markamızı mamamızı ürettik. 2020 yılından itibaren de kendi markamızla pazardaki yerimizi aldık. Şu anda kendi markamızla 11 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunun yanında yurt içi ve yurt dışından birçok firmaya da fason mama üretimi yapıyoruz” dedi.

Kuru Mama Üretimine de Başlayacağız

Şimdiki tesisin üretim kapasitesinin yetersiz kalmasıyla daha büyük ve fonksiyonel bir tesis kurma çalışması başlattıklarını belirten Sadri Porhan “şimdiki tesisimizde 26’sı kadın 30 kişi çalışıyor. İhracatla birlikte kapasitemizi arttırma kararı aldık. Kendi markamızın yanında 13 firmaya üretim yapıyoruz. Çoğu yurt dışına çalışan firmalar. Ürünlerimizin neredeyse tamamı yurt dışına pazarlanıyor. Orta Doğu ve Asya pazarı en büyük alıcı durumunda. Yeni yaptığımız tesis ile hem çalışan sayımız hem üretim kapasitemiz artacak daha modern ve hızlı bir üretim bandı kuruyoruz. Çalışan sayımız artacak, 24 saat üretim yapacağız. 10 Milyon liralık yatırımla kurduğumuz yeni tesis 1800 metrekare kapalı alanda olacak, ileriki süreçte kuru mama bandı kurmaya da müsait olacak inşallah 2025 yılında kuru mama üretimine de başlayacağız” dedi.

Geçen Yıl 1 Milyon Dolarlık İhracat Yaptı

MC Dog mama firması olarak geçen yıl yaptıkları ihracat ile ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarını belirten Sadri Porhan “ülkemizin çalışmaktan ve üretmekten başka alternatifi yok. Çalışmalıyız, üretmeliyiz. MC Dog firması olarak geçen yıl 1 Milyon dolarlık ihracat yaptık. Çivril kazandı, ülke kazandı. Üretmek ve ülkemize kazanç sağlamak en büyük onurumuz. Yeni yatırımımızla birlikte üretim ve ihracat miktarımızı arttıracağız, ülke ekonomisine sağladığımız oranı arttıracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi