Çivril esnaflarımızdan Biltek Bilgisayar firma sahibi Ömer ERGUN, festival süreci boyunca Cumhuriyet Parkı’nda yapmış olduğu resimlerini sergiledi.

Öncesinde herhangi bir resim eğitimi almadığını, kendisini geliştirerek kuru pastel resim tekniğiyle resimler yaptığını söyleyen Ergun; “Öncelikle; Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivalinde açtığım resim sergime, Çivril halkının gösterdiği ilgi ve ziyaretine teşekkür ederim. Resim Sergimi bizzat ziyaret eden, sergi için teşekkür eden, Sayın Belediye Başkanımız Niyazi Vural Beyefendiye teşekkür ederim.

Resimlerimde, toplumda ve doğada var olandan bir kesit sunmaya çalıştım. Tarif ve ifade edemediğim düşüncelerimi resimlere yansıtmaya çalıştım. Dünyada ilk sanat eseri resimdir diyebiliriz. Uygarlaşmış demokraside ileri ülkelerde sanat ilerlemiştir. Sanat, insanları duygu, düşünce, coşku, ilham ve hayal dünyasını çizgi, renk, ses, aracılığı ile güzel, özgün, etkileyici ve işiterek, görerek, okuyarak izleyeni de bir üst boyuta davet etmektedir.Buradan Çivrilli gençlere şunu söylemek istiyorum; resim, heykel, edebiyat, müzik gibi sanatlara yönelmelerini beklerim.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi