Çivril Belediyesi Kültür İşleri müdürlüğü bünyesinde açılan kilim sergisi, Çivril kültürünü geleceğe taşıyacak.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça’nın derlediği Çivril kilim motiflerinden oluşan sergi Ramazan Bayramının üçüncü günü Mavi Konak’ta açıldı. Çivril yöresine ait kilim motiflerini yansıtan kilimlerin yer aldığı sergi Mayıs ayının ilk gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.

ÇİVRİL’İN KÜLTÜR GENLERİ GELECEĞE AKTARILIYOR ÇİVRİL’İN KÜLTÜR GENLERİ GELECEĞE AKTARILIYOR ÇİVRİL’İN KÜLTÜR GENLERİ GELECEĞE AKTARILIYOR ÇİVRİL’İN KÜLTÜR GENLERİ GELECEĞE AKTARILIYOR ÇİVRİL’İN KÜLTÜR GENLERİ GELECEĞE AKTARILIYOR

Geleneksel dokuma türleri ve motiflerinin yer aldığı kilimlerden oluşan serginin açılışını Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural yaptı. Çivril yöresine özgü 10 dokuma eserin yer aldığı sergide Türk kültürünün önemli yapı taşlarından birisi olan sözsüz iletişim araçlarından geleneksel dokumalar sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılışta konuşan başkan Niyazi Vural kültürel değerlerin yaşatılması ve korunmasına dikkat çekerek serginin açılmasında ve Çivril’e ait kilim motiflerinin korunarak kayıt altına alınmasında emeği geçen Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu’ya teşekkür etti.

Sergide Pamukkale Üniversitesi ve Çivril Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Gürpınar Mahallesi ve Özdemirci Mahallesinde üretilen geleneksel dokumalar da görücüye çıktı.

Serginin açılışına Çivril belediye başkanı Niyazi Vural’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, İlçe Halk Eğitim Merkezi müdürü Ramazan Eroğlu ile çok sayıda davetlinin yanı sıra Özdemirci ve Gürpınar mahallesinden kilim dokuyan kadınlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi