Yeşil Çivril’in adı bu kadar kirletilmeyi hak ediyor mu?

‘Bir zamanların Yeşil Çivril’in de her dereden akan su içilirdi her karışından billur gibi sular akardı’ diyen vatandaşlar Çivril’in adının kirletildiğini ve her yerden billur gibi su yerine b.k aktığını söyleyerek kanalizasyon atıklarına tepki veriyorlar.

Emirhisar Mahallesi, Karabedirler Mahallesi, Aşağı ve Yukarı Çapak Mahalleleri derken bir kanalizasyon atığı ihbarı da Gürpınar Mahallesinden geldi.

Gürpınarlı vatandaşların kanalizasyon atıklarının dereye karıştığı iddiasını yerinde görüntüleyen Genç Çivril Gazetesi gördüklerine inanamadı. Temiz akan suya karışan kanalizasyon atıkları bir süre yol aldıktan sonra su hiç anlaşılamayacak şekilde temiz görünüme geçiyor. Bunun vicdansızlık olduğunu ifade eden vatandaşlar; “Çok akan temiz suya kanalizasyon sularını yavaş yavaş karıştırıyorlar. Bu su tarlaların arasında akmaya devam ediyor. Köylüler o suda ellerini yıkıyor. Sıcağın altında yanıp kavrulurken buz gibi akan suyu yüzüne çarpıp serinlemeye çalışıyor. Yeri geliyor tarlada çalışan kadınlarımız orada yanlarında getirdiği kabını kacağını yıkıyor ve hatta yiyeceğini yıkıyor. Bu yapılan vicdansızlık. Bu insanlığa sığmaz.” dediler.

İnsan sağlığı hiçe sayılarak yapmış olmak için yapılan bir sistemin yanlışlığına değinen vatandaşlar; “Oy zamanında gelip vaatte bulunup gidiyorlar. Bu a partisi b partisi olmuş hiç fark etmiyor. Çıkarlar insan hayatından daha önemli olmuş. Arıtması olmayan bir kanalizasyonu yapsan ne olur yapmasan ne olur. Eskiden fosseptik vardı en azından neyin nerede olduğunu biliyorduk şimdi ise nereden ne akıyor belli değil. Buranın adı bile adı üstünde Gürpınar bizim sularımız gibi su bulunmazdı Çivril ovasında. Şimdi şu manzaraya bir bakın kendi gözünüzle görüyorsunuz bizim temiz suyumuza nasıl bir oyunla kanalizasyonu boşaltıyorlar. Çocuklarımız bile bu suda oyun oynaya bilir bu yapılır mı? Yetkililere sesleniyoruz. Olmaz olmaz demeyin bir bakmışsınız bu suda oyun oynayan sizin çocuğunuz olmuş. Yada en sevdiğinizin yolu düşmüş susuz ciğeri yanmış eğilmiş dereden bir yudum su içmiş. Bizim temiz sularımızı kirletmeyin ya arıtma sistemini kurun yada eski fosseptikleri geri açın.” dediler.

Editör: Haber Merkezi