İlçemizde yaz mevsimi şenlik havasında geçiyor.

Haziran ayında 4. Geleneksel Bisiklet Festivali, Temmuz ayında Beydilli Mahallesi Işıklı Gölü’nde Nilüfer Şenlikleri, Ağustos ayında da 24. Elma, Tarım ve Kültür Festivali, ilçemizin bütün güzelliklerini gözler önüne sermeye devam ediyor.

İlk olarak, Çivril Akdağ ve İzcilik Kulübü’nün (Akidak) ve Çivril Belediye’sinin işbirliğinde düzenlenen ve toplamda üç gün süren Bisiklet festivaline 300’e yakın bisiklet sever katıldı. Katılımcıların neredeyse yarısının kadınlardan oluştuğu festival boyunca süren yağmurlu havaya rağmen pedallar dönmeye devam etti.

Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Konya, Trabzon, Antalya, Afyonkarahisar, Adana, Çanakkale başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanından gelen bisiklet severler Çivril’in güzel doğasını, kültürünü yakından tanıma şansı yakaladı. En önemlisi de, ilçemiz genelinde hâlihazırda yaygın bir ulaşım aracı olan bisikletin aslında sosyalleşme açısından ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Herkesin tek bir amaçla, bisiklet sürme sevdasıyla yan yana geldiği festivalde, yüzler tüm zorlu parkurlara rağmen neşeyle gülümsüyordu.

Ardından Nilüfer Şenlikleri’nde ışıl ışıl Işıklı Gölü’nün su üzerinde ağırlık etmeden duran, kuşların yumurtalarını bıraktığı nilüfer çiçekleri arasından geçen teknelerle katılımcılar Akdağ’ın yamacına yaslanmış gölün güzellikleriyle mest oldular.

İçinde bulunduğumuz hafta sonu başlayan Elma Festivali’nde ise, ilçemiz topraklarında yetişen tarım ürünlerinin ışığında insanlar bir araya geldi. Başta elma olmak üzere, şeftali, ayçekirdeği gibi birbirinden kaliteli ürünler yeniden tanıtıldı.

Tarımla ilgilenen insanlarının bilinci arttıkça ilçemizde yetişen tarım ürünlerinin önemi daha da artacaktır.

İlçemizdeki festivaller yalnızca turizm açısından değil, pandemi sürecinde ve ekonomik problemlerde yorulan insanlar açısından keyifli zaman geçirmek isteyenler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Atların cirit attığı, uçurtmaların havaya yükseldiği, akşamları konserlerin müziğe doyurduğu bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey; paylaşımların artması, bayram havasında birlikte eğlenebilmektir.

Böylesi festivallerin ilçemiz değerlerini gün yüzüne çıkarması açısından da önemi çok büyüktür.

Yazın bu denli dolu geçmesi, diğer aylarda da türlü etkinliklerin yapılması ihtiyacını doğurabilir.

Hep birlikte kalabalıklar tarafından ilçemizde (Akdağ’da) karlı güzelliklerinin izlendiği, sonbaharda güzün renklerinin gözlemlendiği, baharın gelişinin coşkuyla kutlandığı zamanların da artması dileğimizle…

Bu arada Bisikletin yalnızca festival tadında kalmaması, ilçemizde ulusal/uluslararası bisiklet yarışlarının da düzenlenmesi adına, Belediye yönetimi, Akidak kulübü ve Bisiklet Federasyonu işbirliğinde Eylül ayında Akdağ’ın güzelliklerinde Çivril Dağ Bisikleti (MTB) maratonu düzenlenmesi için de gayretimiz devam ediyor.

Emeği geçen herkese teşekkürler, esen kalınız.