Çivril Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı sonrası 2022 ve 2023 yılı çalışmaları hakkında konuşan Semih Dere “Yerel yönetimler ve merkezi hükümetin uygulamaları Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakına olan ihtiyacı gözler önüne sermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye meclis üyesi ve grup başkan vekili Semih Dere meclis toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin son 20 yıldır iyi yönetilemediğini belirterek “Millet ittifakı olarak temiz bir Türkiye, aydınlık bir Türkiye, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye inşa edeceğiz, beraber inşa edeceğiz, birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Bugün Atılan Yanlış Adımlar İleride Çivril’e Zarar Verecek

CHP Belediye Meclis üyesi ve grup başkanvekili Semih Dere Ocak ayı meclis toplantısından sonra yaptığı değerlendirmede “Türkiye’nin ve Çivril ‘in CHP’ye neden ihtiyacı olduğu artık daha net görünüyor” dedi.

Çivril Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında meclis başkanı Niyazi Vural’ın meclis üyelerini bilgilendirmekten kaçındığını, kamuoyuna yeteri kadar açıklama yapmadan karar aldığını belirterek “üç yıldır yaşananlar herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Canlı yayınlanan meclis toplantılarında Başkan Niyazi Vural özellikle Millet İttifakı meclis üyelerinin sözlerini kesmekte, verdikleri önergeleri göz ardı etmekte ve kendi meclis üyelerinin itirazına rağmen burnunun dikine hareket etmektedir. Siyaset ve hizmet etmekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu ‘Ben Bilirim’ tavırları üzülerek belirtmeliyim ki gelecek yıllarda tüm ilçe halkını zorda bırakacak ve istenmeyen sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Başkan Kendi Meclis Üyelerini Bile Dinlemiyor

Belediye ve meclis başkanı Niyazi Vural’ın demokrasi anlayışında uzak bir yönetim politikası izlediğini ifade eden Semih Dere “katılımcı demokraside her kesim, düşünce ve fikirlerini ifade eder, alınan akılcı ortak karar ile uygulamaya geçilir. Seçimden sonra hiçbir meclis üyesi ve belediye başkanı parti mensubu gibi hareket edemez. Ortak amaç, Çivril için akıllı projelerle kalıcı hizmetler bırakabilmek olmalıdır. Ama 2019 yılından sonra gördük ki bu düşünce başkan Niyazi Vural’da yok ya da tam gelişmemiş. Demokrasi ve katılımcı yönetimden bihaber, sadece kendi fikirleri doğrultusunda hareket ederek meclisi yok saymakta. Biz Millet ittifakı meclis üyeleri olarak başkanın bu tavrını kabul etmesek de alıştık. Anlaşılan o ki; Başkan, yapmayı planladığı proje ve işlerde kendi meclis üyelerine bile bilgi vermiyor, fikir ve görüşlerini almıyor, kendi meclis üyelerini bile dinlemiyor. Çivril belediyesi, Türkiye’nin tek adamla yönetildiği gibi tek adam rejimi ile idare ediliyor” dedi.

2023 Daha Güzel Olacak

2023 yılının 2022 ve önceki yıllardan daha umut verici olduğunu ifade eden Dere “2023 yılının, yeni başlangıçlarla birlikte daha güzel, daha umutlu, daha yaşanabilir, daha özgür, daha bilimsel, daha mutlu bir sene olması en büyük dileğimdir. Yeni yılın, mutluluğun, huzurun, güven ve güzel yarınların başlangıcı olacağını umuyorum.2023 yılında güçlü ve bağımsız bir Türkiye için el ele verip daha çok çalışacağız, çünkü Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılı her şeyin daha güzel olacağı, hepimizin beklediği umudun, birlikteliğin, barışın, kucaklaşmanın, insan onuruna yaraşır bir yaşamın, hak, hukuk ve adaletin yılı olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi