Çivril’de asfalt, beton İnşaat ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren Demirtaş A.Ş. Denizli’de ilk defa kullanılacak beton yol yapımına başladı. Maliyet bakımından asfalta nazaran yarı yarıya ucuz olan beton yol, kullanım ömrü bakımında da asfalttan iki kat daha uzun ömürlü.
İğdir mahallesinde yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda yapılan ilk beton yol hakkında bilgi veren Mühendis Bekir Bakır beton yolun dünyada sık kullanıldığını belirterek “beton yol dayanıklılığı ve maliyetinin asfalta göre daha az olması sebebiyle birçok Avrupa ülkesinde ve Amerika’da kullanılıyor. Türkiye’de daha önce birkaç yerde beton yol yapıldı ancak devamı getirilmedi. Biz bu bölgede bunu deneyerek kullanıcılara göstermek istedik” dedi.
ASFALT GİBİ DIŞA BAĞIMLI DEĞİLİZ
Asfalt yapımında kullanılan ziftin petrol yan maddesinden yapıldığını bu yüzden dışa bağımlılık olduğunun altını çizen Bekir Bakır “asfaltın hammaddesi zift. Zift petrolden yapılıyor dolayısıyla dışa bağımlılık var. Ayrıca fiyat konusunda asla sabit değil. Beton ise tamamen yerli hammaddelerle yapılıyor. Çimento yerli, taş yerli filler yerli. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi biz bize yeteriz düşüncesi ile yapılıyor” dedi.
Denizli’de ilk olma özelliği taşıyan yolun hafta sonu tamamlandıktan sonra kullanıma açılacağı ifade edildi.

ÇİVRİL’İN BETON DEVİNDEN BİR İLK ÇİVRİL’İN BETON DEVİNDEN BİR İLK
Editör: Haber Merkezi