Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın Cumhuriyet Bayramı kutlamasının ardından, mecliste söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye meclis üyesi Tunay Yazıcı, Cumhuriyetin 97. yılında tören alanında Atatürk posterinin asılmamasına tepki gösterdi.

ÇİVRİL’E YAKIŞMADI

CHP Çivril Belediye meclis üyesi Tunay Yazıcı, Cumhuriyet Bayramı’nı buruk bir şekilde kutladıklarını ifade ederek; “Cumhuriyetin 97. Yılında tören alanında bir tek Atatürk posterinin olmamasından dolay sizleri de mülki amiri de bu konuda şiddetle kınıyorum. Keşke saat 10’da başlayan bu törenden, yarım saat önce gelinip bakılıp kontrol edilseydi. Ben sosyal medyada da paylaşım yaptım. Çivril halkının bu konuda tepkileri var. Çivril’e hiç yakışmadı. Milliyetçi arkadaşlar, devrimciler, sosyal demokratların, aydın insanların yaşadığı Çivril’e böyle bir kutlama yakışmadı. Bizim tarafımızdan da hazırlanmamasını ben şiddetle kınıyorum.” şeklinde konuştu.

BİNA SAHİBİ ASTIRMADI

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Tunay Yazıcı’nın Atatürk posteri olmamasına gösterdiği tepkiye şu şekilde yanıt verdi;

“Her yıl Atatürk posterini astığımız binada tadilat çalışmaları olduğu için bina sahibi posterin asılmasına izin vermedi. Ben de bu duruma müdahale ettim. Atatürk büstünün önünde tören gerçekleşti. Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve öneminden dolayı baktığımız her yerde Atatürk’ü görüyoruz. Nuri Bey’de biz onu demek istemiyoruz. Hayır poster istiyoruz dedi. Orada arkadaşlarımız bina sahibi astırmadı diye asmamışlar. Büyük Atatürk posterimiz var. Şu anda belediyemizin önünde Türk bayrağı ve Atatürk posterimiz hala var. Bunları lütfen polemik konusu yapmayalım. Çivril’imizde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü biz her ortamda kutladık. Bugünkü şartlarda bu şekilde bir kutlama gerçekleşti. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha coşkulu törenlerde bir arada olmak isteriz. Yine de bu uyarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Tunay yazıcı, Başkan Vural’ın açıklamalarını mazeret olarak kabul edilemeyeceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi