Çivril üretim merkezi olacak

Çivril’de yapılması hedeflenen Organize Sanayi Bölgesi için sevindirici haber geldi.

Çivril Organize Sanayi Bölgesi için yer tespitinin yapıldığını belirten Başkan Niyazi Vural “Çivril bu girişimle yatırım ve üretim merkezi olacak” dedi.

ÇİVRİL’E OSB MÜJDESİ

Geçen yıl başlayan Organize Sanayi Bölgesi yatırımı için gerekli yer tespiti yapıldı. Belediye başkanı Niyazi Vural konuyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede “Çivril’e katma değer sağlayacak proje ve yatırımlar için çalışıyoruz. Denizli’nin en büyük ilçesine Organize Sanayi Bölgesi kazandırarak Çivril’i üretim ve yatırım merkezi haline getireceğiz” dedi.

130 adet fabrika alanı olacak

Yer tespiti onaylanan Çivril Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sahasında farklı büyüklüklerde 130 fabrika alanı olacağını belirten Başkan Vural, “Yukarı Mahalle sınırları içerisinde yer alan %70’i maliye hazinesi adına kayıtlı 125 hektarlık Çivril Karma OSB alanının tüm kurumlardan oy birliği ile uygunluk görüşü alındı. Gözlemsel jeolojik etüt çalışmaları tamamlanarak yer kesinleşmesi yapıldı. Ön fizibilite raporunda 3.000 metrekare ile 5000 metrekare arası 100 adet, 5001 metrekare ile 7001 metrekare arası 30 adet sanayi arsası 162.000 metrekarelik de rezerv alan ayrılmış durumda” dedi.

Sosyal alanlar ve eğitim ve hizmet bölgeleri olacak

Organize Sanayi Bölgesinin tamamlandığında ve faaliyete başladığında Çivril’de istihdam ve katma değer olarak büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Vural “Çivril Karma OSB’de 12,5 hektarlık idare sosyal tesis alanı, eğitim tesis alanı, teknik altyapı alanı, arıtma tesisi alanı, ticari alanlar, ibadet alanı, sağlık tesis alanı, spor alanı, akaryakıt servis istasyonları, tır parkı gibi sosyal alanlar ile 12,4 hektarlık alana da hizmet ve destek alanları olarak OSB’ye hizmet üreten faaliyetlerin yer aldığı çalışma alanları ayrıldı. OSB tamamlandığında Çivril ve bölgesinde istihdam ve üretim bakımından büyük bir katkı sağalayacak” dedi.

Verimli tarım arazileri korunacak

OSB ile Çivril’in verimli tarım arazilerinin korunacağına ve değerinin artacağına dikkat çeken Başkan Niyazi Vural, “OSB ile verimli ovaların tahribini büyük oranda önlemiş olacağız. Bölgede rekabet edebilme gücüne sahip üreten ve işleyen tesisler kurmak, aynı zamanda pazarlayan bir kent, bölgede ekonomisi güçlü bir kent oluşturulmasına liderlik ederek bölgenin doğal kaynaklarını daha verimli kullanılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Şimdiden Çivril’imize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi