Çivril’in büyük eksiklerinden Bilim ve Sanat Merkezi açıldı.
Özel yetenekli çocukların yeteneklerini geliştirmek ve becerilerine göre eğitim almalarına olanak sağlayan BİLSEM, Çivril’de açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Çivril Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklif ettiği Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’i onayladı. İlkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin eğitim öğretim göreceği Bilim ve Sanat Merkezi (BİLMSEM) 2022 – 2023 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından genel zihinsel, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarından özel yetenekli olarak tanılanan öğrenciler için Bilim ve Sanat Merkezi Çivril Ortaokulu binasının en üst katında öğrencilere hizmet verecek.
BİLSEM İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.
Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen sınıf seviyesine ve uygulama takvimine göre yapılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi