Çivril’li çocuklar sıcak havalarda buz gibi dere sularında serinliyor.

Işıklı Akgöz mevkiinde devam eden inşaat nedeniyle derelere koşan çocuklar kendilerini buz gibi dere sularına tarak serinliyor.

Çivril’de havaların ısınmasıyla tatilini değerlendiren çocuklar, derede yüzerek serinlemeye çalıştı. Yuvaköy mahallesinde köyün yanından akan derede küçük havuzlar yapıp gün boyu yüzen çocuklar, hava sıcaklığını zirvede olduğu öğlen saatlerinde sudan çıkmıyor. Yüzme öğrenenlerin vazgeçilmez yeri olan Işıklı Akgöz mevkii bu yıl Millet bahçesi inşaatı yüzünden inşaat sahası içinde kalınca bölgede yaşayan 10 -16 yaş arası çocuklar Yuvaköy mahallesinden geçen dere sularında yüzüyor. Arap’ın Gölü dedikleri alanda önce otları ve taşları temizleyen çocuklar bir sezon boyunca yüzecekleri alanda küçük bir gölet meydana getiriyorlar. Gölet’in üst kısmında bulunan köprüden suya atlayan çocuklar güneşlenmek içinde köprü betonundan faydalanıyor.

Çivril’deki kapalı yüzme havuzunun uzak olduğunu ve ulaşım sorunu yaşadıklarını belirten çocuklar “burası hep yüzülen yerdi. Köyde herkes yüzmeyi burada öğrendi. Bizde havuza ve Işıklı’ya gidemediğimiz için buranın otlarını temizleyip kendimize havuz yaptık. Sıcaktan bunalınca buraya gelip arkadaşlarla yüzüyoruz” dediler.

Sıcak havada buz gibi dere suyunda eğlenceli vakit geçiren çocuklar, yoldan geçenlerin de ilgilerini çekerken, derenin derin olmadığını ve bu nedenle yüzmek için en güzel yer olduğunu söylediler.

Editör: Haber Merkezi