Çivril’de her yıl iftar yemeğine davet edilen şehit aileleri ve gaziler bu yıl davet edilmedi.

Vatanı için canını ortaya koymuş ve şahadet şerbetini içmiş şehitlerimizin aileleri ve yine gazilik mertebesine ulaşmış gazilerimiz ve aileleri her ramazanda iftar yemeğine davet edilirdi. Kaymakamlık yada Çivril Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinin bu yıl verilmemesi dikkatleri çekti.

Denizli merkez ve diğer ilçelerinde şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği verilirken Çivril’de neden verilmediği merak edilirken mikrofonumuzu uzattığımız gazilerimiz ise bu duruma tepkilerini ve üzüntülerini şu sözlerle ifade ettiler;

“Ne biz gaziler nede evlatlarını toprağa vermiş şehit aileleri verilecek olan bir tas yemeğin peşine düşecek kadar onursuz değildir. Yıllardır ramazan ayında bir gelenek gibi şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği düzenlenir ve bizlerde yapılan davete icabet ederdik. O yemeğe giden hiç kimse o bir tas çorbaya muhtaç olduğu için değil unutulmadıkları için duyulan gururla giderlerdi. Bu yıl ne kaymakamlığımızdan böyle bir davet geldi ne de her gün iftar yemeği veriyoruz diyen belediyemizden bir davet geldi.

Ne şehitlerimiz ne de gazilerimiz bu kadar kolay unutulamaz, ve unutulmamalıdır. Ve yine unutulmamalıdır ki Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir.”

Editör: Haber Merkezi