Atatürk Anıtına çelenk konulması, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program Çivril Muhtarlar Dernek Başkanı Celil Ulu’nun günün anlam ve önemine anlatan konuşması ile devam etti.

Çivril Muhtarlar Dernek Başkanı Celi Ulu yaptığı konuşmasında; “Muhtarlık müessesesi 19 Ekim 1829 yılında kurulmuştur. İlçemizde 4’üncüsü kutlamakta olduğumuz muhtarlar günü için başta Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkür ederim.

Görev aldığımız mahallelerimizde vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçlarını bizlerden gidermemizi beklemektedirler. Bizlerde vatandaşlarımızın derdini derdimiz, sorunlarını kendi sorunlarımız olarak görüp, çözümler üretmek için daire amirlerimizin kapılarını çalmaktayız. Bir sorun olduğunda daire amirlerimizin ve kolluk kuvvetlerimizin mahallelerimizde ilk aradıkları kişiler elbette bizleriz. Bunun karşısında bizlerde görevlerimizi yaparken vatandaşlarımıza karşı saygılı, güler yüzlü ve hoşgörülü olmak için çaba sarf etmekteyiz. Çok basitmiş gibi görünen işimiz aslında ağır, zor ve bir o kadarda sıkıntılıdır. Tarla sınırından çocuk kavgasına; cenazesinden düğününe; çobanından merasına; camisinden okuluna kadar vatandaşlarımızın her sorunlarında yanlarında olmak için yoğun çaba sarf etmekteyiz. En büyük görevimiz, Mahalle sakinlerimizin ihtiyaç ve sorunlarını gidermektir. Bu görevi canla başla yapan tüm muhtar arkadaşlarımı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza teşekkürlerimi sunarım. Bütün muhtar arkadaşlarımızın muhtarlar gününü kutlarım.” Dedi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan program Çivril Belediyesinin Şelale Restaurantta muhtarlara verdiği yemekle devam etti. Programa Çivril Kaymakamı Armağan ÖNAL, Çivril Belediye Başkanı Niyazi VURAL ve Çivril Mahalle muhtarları katıldı. Muhtarlarının dilek ve temennilerine ilişkin sohbetlerin edildiği program da Niyazi Vural Çivril Muhtarlar Derneği Başkanı Celil Ulu’ya plaket takdim etti.Çivril Mahalle Muhtarlarının Barış Pınarı Harekatına destek için verdikleri asker selamı ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi