Çivril Belediyesi tarafından 27 Mart-2 Nisan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program gerçekleştirildi.

Denizli’nin Çivril ilçesinde kültürel etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Çivril Belediyesi tarafından 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program yapıldı. Çivril İlçe Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Nevişet Kameroğlu ortaokul öğrencileri katıldı.

Hayatını yazmaya adayan, bugüne kadar 80’den fazla eser kaleme alan Çivrilli yazar Mehmet Akdağoğlu da programda yer aldı. Yazmanın öneminden bahseden yazar, Miryokefalon Vadisi Kırmızı Açan Papatyalar” adlı eserini imzalayarak, çocuklara hediye etti.

İslam dininin ilme büyük önem verdiğini belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Okumanın ehemmiyetinin ne kadar önemli olduğunu peygamber efendimize gönderilen ilk vahyin oku olmasından anlıyoruz. Bizim inancımız, bizim dinimiz oku diyor.

İlim öğrenmenin, okumanın yeri ve zamanı yoktur. Hz. Ali (r.a) ilim Çin’de de olsa gidin öğrenin diyor. Bizler böyle bir medeniyetin böyle bir ecdadın çocuklarıyız. Parkta, bahçede, okulda, otobüste, evde vakit bulduğumuz her yerde okumalıyız. Çivril’imizin kitap okuma oranını artırmaya yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

Bütün mahallerimizde 7’den 77’ye herkesin kitap okuması için Gezici Kütüphanemizi hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Okuma alışkanlığının kazandırılması için ailelere burada çok büyük iş düşüyor. Yarınlarımızın daha güzel, geleceğimizin daha aydınlık olması için çocuklarımıza örnek olmalıyız. Katılımlarından dolayı Çivrilli yazarımız Mehmet Akdağoğlu ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi