Çivril’de ilaçlamada geç kalındığına dikkat çeken İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Biyolog Koray Eren, ilaçlamanın unutulduğunu ve salgın döneminde sivrisineklerin koronavirüsü yayma riskinin olup olmadığını, vatandaşın sağlığının hiçe sayıldığını, Çivril’i yaz aylarında sivrisineklerin beklediğini söyledi.

“YAZ AYLARINDA ÇİVRİL’İ SİVRİSİNEKLİ GÜNLER BEKLİYOR”

Larva döneminde mücadeleye başlamanın daha ekonomik olduğunu belirten İYİ Parti Grup Başkan Vekili Koray Eren; ”Larva dönemini kaçırırsak mücadelede hem zaman hem de maddi anlamda masrafı fazla oluyor. Larva dönemini kaçırdık. Çivril’de ilaçlama yapılmadı. Mücadelenin başarıyla yapılması için sayın başkanımızı larvada ilaçlamayı unuttular. En azından sinekle falan mücadele edilirse iyi. Bizi yaz aylarında sivrisinekli günler bekliyor. Koronavirüsün olduğu dönemde sivrisineklerin bulaştırma oranı nedir. Covid-19’a katkı sağlayacak mı, tabi bu konuları bilim kurulu açıklar. Belediye başkan ve yardımcılarımızın bu konuda bilimsel açıklamaları mutlaka vardır. Sivrisinek koronavirüsü bulaştırır mı bulaştırmaz mı? İlaçlama makineleri ilk geldiğinde performansları daha iyiydi. Makinelerin gerekli bakım ve tadilatları yaptırıldı mı? ”şeklinde konuştu.

“DÜZENLİ İLAÇLAMA YAPILMASI GEREKİYOR”

Karasinekle mücadele de ise belediyenin düzenli olarak ilaçlama yapması gerektiğini vurgulayan Biyolog Koray Eren; “ Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız var. Bu bölgeler zaten belli. Buraları belediye düzenli olarak ilaçlaması gerekiyor. Şimdi vatandaşa hayvancılık yapma diyemezsin. Çünkü o üretim yapıyor, ülkeye para kazandırıyor. Üretim yapana sen dur üretim yapma diyemezsin. Bu yüzden belediye hizmet kurumu olduğu için bu alanları zaten ilaçlaması gerekiyor ”dedi.

“EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ UNUTULMUYOR DA NEDEN İLAÇLAMA UNUTULUYOR”

Akıllarına geldiği zaman hizmet yapmak olmaz diyen Koray Eren; “Biraz daha özverili çalışma gerekiyor. Belediyenin yılda ne yapacağı belli. Hangi dönem ne hizmet yapılacağı periyodik olarak belli. Akıllarına geldi mi hizmet yapmak olmaz. Bir plan ve proje çerçevesinde bunları yapmak gerekir. Yok, biz bunu unutmuşuz, diye bir kavram kabul edilemez. Böyle belediye yönetilmez. Sinek ilacının ne zaman atılacağı belli. Bilmeyen bir kişi Google’ye yazsa larva dönemi ve kuluçkalama dönemi ne zaman hepsi yazıyor. Bu sadece diplomayla öğrenilmez. Belediye yılladır ilaçlamayı yapıyor ama bu ilaçlama neden düzensiz yapılıyor. Bu da işe kendini veremediklerini ve adapte olamadıklarının göstergesidir. Sadece belediyeye gelen misafiri ağırlamakla belediyeyi yönetmek olmaz. Nasıl emlak vergisi dönemini unutmuyorlarsa, nasıl çevre temizlik vergi dönemini unutmayıp duyuru yapıyorlarsa, internet sitesini genelde tahsilat amaçlı kullanıyorlarsa bunu da unutmamaları gerekir ”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi