Çivril Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı birinci birleşim birinci oturum Semih Dere’nin yaptığı konuşma damga vurdu. Başkan Vural’a önerilerde bulunan CHP Grup başkan veklili Semih Dere doğalgaz çalışmalarında bazı noktaların gözden kaçtığını belirterek “isterseniz sokak sokak gezip eksikleri gösterebilirim” dedi.

Çivril Belediyesi meclis toplantısında konuşan CHP grup başkan vekili Semih Dere başkan Niyazi Vural’ın bazı konularda yetersiz kaldığını belirterek“Çivril’i yönetiyorsanız doğalgazın nerelere geleceğine hangi mahallelere ne yatırım ve hizmetler yapılması gerektiğini bilmelisiniz” dedi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce gündem dışı söz alan CHP grup başkan vekili Semih Dere doğalgaz çalışması yapılan mahallelerde yolların kapatılmadığını belirterek “şehir içinde doğalgaz çalışması yapılan ancak kapatılmayan yollar var. Bazı yollar hem sağ taraftan hem sol taraftan kazılmış. Sadece ortada bir alan kalmış bu tür yolları yama ile düzeltmek değil bence baştan yapmak daha mantıklı olur” dedi. Semih Vural konuşmasında İlçe merkezinde doğalgaz hattı döşenmeyen mahalleler olduğuna dikkat çekerek “doğalgaz çalışmaları başladığında siz bize hattın geçeceği yerleri söylemiş ve doğalgaz verilecek mahalleleri beyan etmiştiniz bizde o gün bize soran vatandaşlara sizden aldığımız bilgiler doğrultusunda bilgi vermiştik. Fakat bugün baktığımızda o gün dediğiniz yerlerden farklı yerlere hat döşeniyor. Özellikle Çatlar mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız sürekli soruyor buraya ne zaman gelecek diye. Sitelerin olduğu yerlere öncelik verileceğini söylemiştiniz onlar en sona kaldı. Siz ana caddeleri bozmamak adına Cumhuriyet caddesinin öbür tarafına gaz gelmeyeceğini söylemiştiniz ama Rauf Denktaş caddesinin bir kısmına gaz hattı döşendiği bir kısmının ise bırakıldığı konuşuluyor. Birçok kişi soruyor evin önüne kadar geliyor ama bu tarafa geçmiyor diye. Bizde vatandaşlara sizin bize dediklerinizi söyledik. Sizin dediklerinizi söylediğimiz için bizde açıkta kaldık bu işin aslı nedir. Bu planlar değişti mi? değişmeye devam edecek mi?” diye sordu.

Semih Dere’nin sorusuna cevap veren başkan Vural doğalgaz dağıtım şirketinin özel bir şirket olduğunu ve nüfus yoğunluğuna göre çalışma yaptığına dikkat çekerek “doğalgaz firmasının mühendislik hesabı var. Bizim şuraya döşeyin buraya getirin dememizle süreç ilerlemiyor. Bunun da bilinmesini istiyorum” dedi.

İDARECİYSENİZ ÇİVRİL İLE İLGİLİ KARARLARI BİLMELİSİNİZ

Başkan Vural’ın cevabını yetersiz bulan CHP grup başkan vekili Semih Dere “Çivril’in yönetimi kaymakam ve sizde mülki amirsiniz, dolayısıyla Çivril ile ilgili atılacak her türlü adım size sorulmalı sorulmuyorsa sıkıntı var demektir. Doğalgazın ilk önce nereye gideceği doğalgaza en çok hangi bölgenin ihtiyacı var, hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgeler, insan yoğunluğunun fazla olduğu bölgeleri yapılaşmanın daha hızlı ve çok olduğu yerleri belediye bilir. Doğalgaz firması bilmez, dolayısıyla bunları sizin söylemeniz gerekir. Bizim oturup firma ile bu konuları konuşmamız ve plan çizmemiz ve çizilen planı değiştirmeden yönünü farklı yerlere çekmeden uygulamaya konulması gerekir. Çivril’de hangi bölge ya da mahallelere hat çekileceğini sadece firmanın belirlemesini çokta mantıklı bulmuyorum” dedi.

Başkan Vural doğalgaz firmasının ticari düşünerek çalıştığını belirterek en çok nüfus ve yerleşimin olduğu yerler başta olmak üzere Çivril’de vaat edilen her mahalleye doğalgaz geleceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi