Çivril’de alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıkla mücadele çalışmaların değerlendirilmesi, sorunların ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla ‘Ben Olsam’ adlı çalıştay düzenlendi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen çalıştay, Pamukkale Üniversitesi Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapıldı. Programa Kaymakam Turan Soğukluk, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan kaymakam Turan Soğukoluk bağımlılıkla mücadelenin erken yaşlarda başlaması gerektiğini belirterek öğretmen ve ailelerin çok dikkatli olmasını istedi. Kaymakam Turan Soğukoluk konuşmasında“ teknoloji ve iletişimin çok yaygın ve hızlı olduğu ve bağımlılık türlerinin arttığı bir dönemdeyiz. İlçemizde maalesef alkol ve tütün kullanımı çok genç yaşlara kadar düşmüş durumda. Çivril’de başta alkol ve tütün bağımlılığı başta olmak üzere her türlü zararlı alışkanlık ve bağımlılıkla mücadele birlikte ve koordine içinde kurum ve aile işbirliği ile yapılmalı. Bağımlılığın her türlüsü fiziksel zararların yansıra birey, aile toplum ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir. Bu nedenle en önemli mücadelelerden biri olan bağımlılıkla mücadele tüm kurumlar, STK’lar ve halkla birlikte topyekun yürütülmesi gereken bir mücadeledir. Bu mücadelede en etkili yöntem önlemektir, önleyici tedbirlerdir. İçişleri Bakanlığımız da bu bilinçle uyuşturucu ile mücadeleye ayrı bir önem göstermiştir” şeklinde konuştu.

Kaymakam Turan soğukoluk’un konuşmasının ardından çalıştay katılımcıları bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması ve alınması gereken tedbirler ile çözüm yolları hakkında sunum yaptı.

Editör: Haber Merkezi