Çivril Belediyesi tarafından düzenlenecek AKİDAK’ın katkı sağlayacağı 4. Çivril Bisiklet Festivali, 10 Haziran-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Denizli’nin Çivril ilçesinde 4. Bisiklet Festivali yapılacak. Çivril Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Çivril Akdağ İzcilik ve Doğa Kulübü’nün (AKİDAK)’ın katkı sağlayacağı Bisiklet Festivali 10 Haziran- 12 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
Çivril Belediyesi’nin “İki Teker Herkese Yeter” sloganıyla bu yıl 4. düzenlenecek festival şehir merkezinde start alacak. Türkiye’nin dört bir yanından katılımın olacağı festivalde 300 bisiklet sever bir araya gelecek. Çivril Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen bisiklet festivali 3 gün sürecek.
Festivalin ilk gününde bisiklet severler çağlar arası kırk kültür tabakasına rastlanan Beyce Sultan ve ailelerin özellikle hafta sonları ailelerin çocukları ile vakit geçireceği Ahmetçik Mesirelik Alanı’nın güzellikleri ile buluşacaklar.
Festivalin 2. gününde bisiklet severler İğdir, Naldanlı, Belkuyu, Belence, Aşağı Çapak, Osmanköy, Işıklı Mahalleleri güzergahında pedal çevirecekler. Festivalin son gününde ise bisiklet turu Beydilli, Gümüşsu, Süngüllü, Çandır, Emirhisar Mahalleleri ile Ahmetçik Mesirelik Alanı rotasıyla tamamlanacak.
Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “ Festivallerle yeşilin ve mavinin buluştuğu eşsiz manzaraya sahip olan Işıklı gölümüzü, çağlar arası kırk kültür tabakasına rastlanan Beyce Sultan Yerleşkesi’ni ve daha nice doğal, tarihi ve doğal güzelliklerimizi ülkemizin dört bir yanından gelen bisiklet severlere tanıtmayı amaçlıyoruz.
Bunun yanında ilçemizin bisiklet ve sportif faaliyetlerin çoğalması sosyal, kültürel yapısına katkı sağlayarak bisiklet kültürünün daha da yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Tüm bisiklet severleri festivalimize davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Bu yıl 4. sü gerçekleştirilecek bisiklet festivali kapsamında 11 Haziran Cumartesi akşamı saat 21:00’de halk konserleri düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi