19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı Çivril’de coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende öğrenciler, okudukları duygu yüklü şiirlerle tüyleri diken diken yaparak gözleri doldururken hazırladıkları gösteri ve halk oyunları ile izleyiciye görsel bir şölen sundular.
Çivril Cumhuriyet meydanında kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı ile Milli Mücadelenin 100. Yılı etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.
Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına konulmasının ardından Gençlik ve Spor müdürü Erkan Dündar’ın açılış konuşması yaptı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı, kurtuluş meşalesini yaktığı günün 100. yıl dönümünde; ATATÜRK’ü anmak, Türk gençliğine armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde yaptığı açılış konuşmasında Dündar şunları kaydetti;
“Bugün Mustafa Kemal’in samsunda tutuşturduğu kurtuluş meşalemizin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. yıldönümü.
O gün Samsunda vatanperver insanları selamlayan ATATÜRK’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum.
Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs.
19 Mayıs, gençlik, gençlik, gelecek demektir.
Türk genci Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bu günün, yarınların tek ve en büyük güvencesidir.
Sevgili gençler siz Türk’e İstiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, yalnız Efelerin,
Siz; ya istiklal ya da ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşının,
Siz; tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.
Sevgili Gençler;
Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
Unutmayınız ki, ATATÜRK’ün eserlerinin temel taşısınız.
Unutmayınız ki, 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki, vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.
Sözde değil bu özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.”
Konuşmaların ardından Emine Özcan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteri ve halk oyunları ile devam eden 19 Mayıs Bayramı kutlama programı törene katılanların Atatürk Anıtı önünde İzmir Marşı söylemesi ile sona erdi.
19 Mayıs Milli Mücadelenin 100. Yılı ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Kaymakam Armağan Önal, Belediye Başkanı Av. Niyazi Vural, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Kemal Balcı, Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, daire müdürleri ve amirleri ile, Siyasi Parti temsilcileri, STK ve oda başkanları, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. H:Mehtap Kayaoğlu

  • ÇİVRİL’DE 19 MAYIS BAYRAMI VE COŞKUSU
  • ÇİVRİL’DE 19 MAYIS BAYRAMI VE COŞKUSU
  • ÇİVRİL’DE 19 MAYIS BAYRAMI VE COŞKUSU
  • ÇİVRİL’DE 19 MAYIS BAYRAMI VE COŞKUSU
  • ÇİVRİL’DE 19 MAYIS BAYRAMI VE COŞKUSU
  • ÇİVRİL’DE 19 MAYIS BAYRAMI VE COŞKUSU
Editör: Haber Merkezi